EUROLYGA 2023

„Motor“ rankininkai Čempionų lygos lyderiams problemų nesukėlė Klubo vadovai piktinosi EHF sprendimu dėl nukeltų rungtynių Ukrainoje

Gintaro Savukyno treniruojami Zaporižės „Motor“ rankininkai nesukėlė didelių problemų Čempionų lygos lyderiams. „Motor“ trečiadienį išvykoje 12-ojo turo rungtynėse pralaimėjo „Kielce“ klubui 27:33 (13:19). „Motor“ įžadėjas Aidenas Malašinskas pelnė 4 įvarčius.

A.Malašinskas.<br>rankinis.lt nuotr.
A.Malašinskas.<br>rankinis.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 23, 2022, 9:28 PM

Zaporižės rankininkai Čempionų lygos rungtynes žaidė po pustrečio mėnesio pertraukos. Dauguma komandų po žiemos pauzės, per kurią vyko Europos pirmenybės, į aikštes grįžo praėjusią savaitę. Tačiau „Motor“ teko pailsėti ilgiau, nes praėjusiame ture dėl įtemptos padėties prie Ukrainos sienų į Zaporižę neatvyko Paryžiaus PSG ekipa.

Ilgai lauktas sugrįžimas šį trečiadienį nebuvo linksmas. Stipriausio Lenkijos klubo arenoje „Motor“ iškart atsidūrė besivejančio vaidmenyje ir jau pirmosiomis minutėmis atsiliko 1:4, po to – 2:7. Po G.Savukyno paprašytos minutės pertraukėlės Ukrainos čempionų puolimas atsigavo, bet gynyba iki pirmojo kėlinio vidurio liko kiaura kaip rėtis (svečiai per 18 min. praleido 14 įvarčių).

Nors paskui „Motor“ sumažino skirtumą iki keturių įvarčių (10:14, 16:20), „Kielce“ neišsigando, vėl nutolo ir ramiai sulaukė finalo sirenos.

A.Malašinskas įmetė 4 įvarčius. Zaporižės komandoje rezultatyviau žaidė tik Dmytro Horiha, pasižymėjęs 5 kartus. Prieš sezoną sutartį su „Motor“ sudaręs Jonas Truchanovičius negali padėti komandai dėl traumos.

Beje, „Motor“ oficialiose varžybose dar nė karto neįveikė „Kielce“ komandos. „Kielce“ pasiekė septynias pergales, o vienerios rungtynės baigėsi lygiosiomis.

„Motor“ per 11 rungtynių iškovojo 8 taškus ir B grupėje dalijasi šeštąją vietą su „Porto“ klubu. Dėl šeštosios vietos, kuri užtikrins kelialapį į atkrintamąsias varžybas, taip pat kovoja 6 taškus turintis Bukarešto „Dinamo“.

„Kielce“ iškovojo 18 taškų (per 12 rungtynių) ir pirmauja B grupėje. „Barcelona“ sąskaitoje yra 14 taškų, „Veszprém“ – 13, Paryžiaus PSG – 12, „Flensburg-Handewitt“ – 9.

Dvi geriausios grupės komandos iškart pateks į ketvirtfinalį, o komandos, kurios užims nuo trečiosios iki šeštosios vietos, gaus teisę žaisti aštuntfinalyje.

Grupės varžybose Zaporižės komandai liko trejos rungtynės. Kovo 1 dieną Zaporižės rankininkai Slovakijos mieste Prešove žais nukeltas rungtynes su Paryžiaus PSG, kovo 3 dieną ten pat priims „Barcelona“ komandą. „Motor“ grupės varžybas baigs kovo 10 dieną išvykoje su „Porto“ klubu. Tikėtina, kad būtent per šias rungtynes paaiškės paskutiniojo kelialapio likimas.

„Motor“ ir PSG rungtynės turėjo vykti praėjusią savaitę Zaporižėje. Tačiau Paryžiaus klubas dėl Rusijos agresijos grėsmės atsisakė keliauti į Ukrainą, o Europos rankinio federacija (EHF) nukėlė šį mačą ir paskyrė jį žaisti kitoje šalyje. Ukrainos čempionai savo aikštėje negalės priimti ir „Barcelona“ rankininkų.

„Motor“ vadovus papiktino tai, kad EHF priėmė sprendimą su jais net nepasitarusi. Zaporižės klubo prezidentas Olimpijus Pokatovas paskelbė atvirą laišką, kuriame tvirtino, jog nebuvo jokios priežasties nerengti rungtynių Ukrainoje.

„Žiniasklaidos sukelta pavojaus nuotaika ir panika nėra pagrįstos. Sprendimas perkelti svarbiausias Čempionų lygos rungtynes nubraukia visą „Motor“ atliktą darbą vystant bei plėtojant ne vien Ukrainos, bet ir visos Europos rankinį. Be to, Prancūzijos užsienio reikalų ministerijos interneto svetainė neskelbė jokių draudimų vykti į Ukrainą. Oficialiai pranešame, kad „Motor“ yra pasirengęs savo arenoje pagal anksčiau patvirtintą tvarkaraštį priimti „Barcelona“ komandą. Tiesa, jei nepasikeis pavojaus tendencijos ir atsiras reali grėsmė, „Motor“ yra pasiruošęs žaisti neutralioje aikštėje“, – rašė O.Pokatovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.