EUROLYGA 2023

Vengrijoje naują varžybų formatą išbandžiusi I. Serapinaitė: „Žinau, kad galėjo būti ir geriau“

„Esu patenkinta, bet žinau, kad galėjo būti geriau“, – prisipažino atvirajame Vengrijos uždarų patalpų šiuolaikinės penkiakovės čempionate penktą vietą iškovojusi Ieva Serapinaitė.

Ieva Serapinaitė.<br>UIPM nuotr.
Ieva Serapinaitė.<br>UIPM nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 25, 2022, 2:45 PM

Pirmenybių finalo fechtavimo rungtyje lietuvė surinko 247, jojimo 268, plaukimo 290, o kombinuotoje bėgimo ir šaudymo rungtyje (12:17,27) 583 taškus. Iš viso sportininkės sąskaitoje finale – 1368 taškai. Auksą iškovojo egiptietė Salma Abdelmaksoud (1400 taškai), sidabrą britė Jessica Varley (1378 taškai), bronzą – Volha Silkina (1374 taškai).

„Turiu pripažinti, kad jojimo rungtyje pati padariau klaidą. Vienas nusukimas tikrai buvo mano klaida, o ne kaip dažniausiai, visi puola kaltinti žirgą, – nusišypsojo po finalo I.Serapinaitė. – To galėjo nebūti ir, galbūt, į Lietuvą būčiau grįžusi su medaliu. Taip, padariau klaidų, bet labai džiaugiuosi, kad pavyko patekti į A finalą, nes staigmenų tikrai netrūko. Tarp vyrų į finalą nepateko net du olimpiečiai“.

Pasirodymas Vengrijoje I.Serapinaitei tapo pažintimi su nauju varžybų formatu, pagal kurį sportininkams tenka varžytis kvalifikacijoje, pusfinalyje ir viską kartoti A arba B finaluose.

„Pirma diena, kvalifikacija, atrodė tarsi įprastas mūsų anksčiau buvęs pusfinalis. Viskas OK. Kitą dieną mes fechtavome, o vėliau laukė pusfinaliai, – skaičiavo dienas I.Serapinaitė. – Ir būtent pusfinalių diena man buvo sudėtingiausia, nes žinojau, kad reikia gerai pasirodyti, jei noriu patekti į savo pusfinalio TOP-7, bet tai dar nereiškė mano galutinio rezultato – prieš akis dar finalas, kuomet vėl reikės daryti tą patį. Ir žinojau, kad finale turėsiu viską padaryti dar geriau. Formatas? Kalbėjome su sportininkais ir visi, atrodo, sutarėme, kad viskas labai užtęsta. Tai labai pasijautė fiziškai. Sėdžiu dabar po varžybų ir galvoje tik sukasi mintis „Iš tikrųjų pavargau“.

Pasikeitė ir kombinuotos bėgimo ir šaudymo formatas: vietoj anksčiau įprasto 4x800 m. sportininkai varžosi 5x600 m. rungtyje.

„Tikėjausi, kad naują šios rungties formatą „pajausiu“ labiau. Bet dabar supratau, kad didelio skirtumo nepajaučiau, tačiau jausmas įdomus: anksčiau iškart įbėgdavome į šaudyklą ir pradėję bėgti galvodavome „liko trys šaudymai“, o dabar prabėgame, sustojame šaudykloje ir galvoje sukasi „och, dar tik pirmas šaudymas“, – nusijuokė sportininkė. – Psichologiškai atrodo visko daugiau, nors laiko atžvilgiu viskas trumpiau vyksta“.

Mėnesio pabaigoje I.Serapinaitė su treneriu Luku Kontrimavičiumi vyks į treniruočių stovyklą.

„Į varžybas Vengrijoje važiavome patikrinti naujo varžybų formato, o neįrodinėti, kokie esame stiprūs ir nenugalimi. Šis pasibandymas suteikė naujų idėjų dėl treniruočių sistemos, – sakė sportininkės treneris. – Reikia daugiau ištvermės, kad sportininkas galėtų nuolat išlaikyti vienodą tempą, supratome, kad naujas varžybų formatas reikalauja didesnio „jėgų bako“. Norisi, kad kitą kartą į finalą patekusi sportininkė rungtyse jaustųsi užtikrintai, o nebandytų žaisti „išgyvenimo“ žaidimą“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.