EUROLYGA 2023

Baltijos šalys, Lenkija ragina Tarptautinį paralimpinį komitetą stabdyti Rusijos narystę

Kremliaus pajėgoms puolant Ukrainą, Baltijos šalys, Lenkija ragina Tarptautinį paralimpinį komitetą stabdyti Rusijos ir Baltarusijos narystes organizacijoje, šeštadienį pranešė Lietuvos paralimpinis komitetas.

LPOK prezidenats Mindaugas Bilius<br>T.Bauro nuotr.
LPOK prezidenats Mindaugas Bilius<br>T.Bauro nuotr.
LPOK prezidenats Mindaugas Bilius<br>R.Vitkaus nuotr.
LPOK prezidenats Mindaugas Bilius<br>R.Vitkaus nuotr.
LPOK prezidenats Mindaugas Bilius<br>A. Pliadžio nuotr.
LPOK prezidenats Mindaugas Bilius<br>A. Pliadžio nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2022-02-26 11:11

Be to, Tarptautinio paralimpinio komiteto narės šalys raginamos suteikti pagalbą Ukrainos paralimpiečiams, siekiant Ukrainos dalyvavimo Pekino žiemos paralimpinėse žaidynėse, kurios prasidės kitą savaitę.

„Esame giliai sukrėsti Rusijos agresijos prieš Ukrainą ir jos žmones. Rusija ir Baltarusija pažeidė visas žmogiškumo taisykles, taip pat pažeidė olimpinių paliaubų principą. Šią akimirką Rusija gąsdina ne vien tik Ukrainą, tačiau ir visą demokratinį pasaulį“, – rašoma kreipimesi.

„Olimpinių paliaubų rezoliucija reikalauja visų narių bendradarbiauti su Tarptautiniu olimpiniu komitetu ir Tarptautiniu paralimpiniu komitetu, siekiant naudoti sportą kaip taikos ir dialogo siekimo įrankį konflikto teritorijoje per olimpines ir paralimpines žaidynes ir ne jų metu. Rusija pažeidė olimpines paliaubas siaubingiausiu įmanomu būdu“, – teigiama jame.

Kaip nurodoma dokumente, šios „neatidėliotinos priemonės“ reikalingos kaip dalis stipraus demokratinio pasaulio atsako į Rusijos agresiją prieš Ukrainos žmonės ir pagarba olimpinių paliaubų principui.

Pasak kreipimasį iniciavusio Lietuvos paralimpinio komiteto prezidento Mindaugo Biliaus, ketvirtadienį išreikštos Tarptautinio paralimpinio komiteto pozicijos neužtenka, kad būtų pasiekti realūs rezultatai.

„Galima sankcija, kurią matome – Rusijos ir Baltarusijos paralimpinių komitetų suspendavimas. Tai – priemonė pademonstruoti, kad karinė agresija turi kainą. Tai reikštų, kad šių šalių sportininkai negalėtų dalyvauti tarptautinėse varžybose, įskaitant ir Pekino žiemos žaidynes“, – teigė jis.

Pekino žiemos paralimpinės žaidynės įvyks kovo 4–13 dienomis Kinijoje.

150–200 tūkst. karių prie Ukrainos pastaraisiais mėnesiais sutelkusi Rusija ketvirtadienį įsiveržė į Ukrainą, pradėdama plačią karinę operaciją visoje šalyje, vykdydama oro, žemės antpuolius, taip pat ir sostinėje Kijeve.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.