EUROLYGA 2023

„Hockey Lietuva“ kreipėsi į IIHF: pateikė reikalavimus dėl sankcijų Rusijai ir Baltarusijai

Asociacija „Hockey Lietuva“ reaguodama į įvykius Ukrainoje kartu su kitų šalių ledo ritulio federacijomis kreipėsi į tarptautinę ledo ritulio federaciją (IIHF).

„Hockey Lietuva“ kreipėsi į tarptautinę ledo ritulio federaciją (IIHF).<br>Hockey.lt nuotr.
„Hockey Lietuva“ kreipėsi į tarptautinę ledo ritulio federaciją (IIHF).<br>Hockey.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 27, 2022, 10:39 PM

Vasario 24 dieną pasaulį sukrėtė šokiruojančios ir siaubingos naujienos: Rusijos federacija, padedama Baltarusijos Respublikos, pradėjo didelio masto karą prieš Ukrainos suverenitetą. Šie veiksmai neabejotinai prasilenkia su olimpine chartija ir paprasčiausiomis tarptautinėmis taisyklėmis.

Pastaruoju metu mus visus šokiruoja pasiekiami tragiški vaizdai iš šio karo zonos ir netektys tiek ir tarp karių, tiek ir tarp civilių gyventojų, o ši humanitarinė katastrofa vyksta prieš pat visų mūsų akis.

Solidarizuodamiesi su kitomis sporto organizacijomis, įskaitant tarptautinį olimpinį komitetą, mes prašome IIHF pateikti pareiškimą, kuriame mes patvirtintume, jog palaikome Ukrainos brolius ir seseris bei absoliučiai smerkiame Rusijos agresiją nukreiptą prieš Ukrainą.

Atsižvelgdamos į esamą situaciją, prieš pirmadienį laukiantį specialų IIHF tarybos susirinkimą, kreipimąsi pasirašiusios ledo ritulio bendruomenės, reikalauja, kad IIHF:

1. Nedelsiant suspenduotų Rusijos ir Baltarusijos ledo ritulio federacijų narystę IIHF;

2. Nedelsiant suspenduotų IIHF tarybos narį iš Rusijos;

3. Nedelsiant suspenduotų visus Rusijos ir Baltarusijos ledo ritulio federacijų narius, kurie šiuo metu užima bet kokias pareigas IIHF komitetuose ir komisijose;

4. Nedelsiant suspenduotų bet kokį IIHF bendradarbiavimą su Kontinentine ledo ritulio lyga (KHL).

Šį kreipimąsi be Asociacijos „Hockey Lietuva“ taip pat pasirašė Estijos, Latvijos, Lenkijos, Norvegijos, Jungtinės Karalystės, Šveicarijos bei Vokietijos ledo ritulio federacijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.