EUROLYGA 2023

Kaune varžėsi pajėgiausi jaunieji penkiakovės atstovai

„Esu po atostogų, todėl nesijaučiu esantis geriausios sportinės formos. Nesitikėjau, kad galėsiu varžytis su draugais, kurie turėjo daug stovyklų, treniruočių, – prisipažino atvirojo Lietuvos jaunių šiuolaikinės penkiakovės taurės II-ojo etapo U19 amžiaus grupės laimėtoju tapęs Ugnius Kabelinskas.

Kaune varžėsi pajėgiausi jaunieji penkiakovės atstovai<br>Organizatorių nuotr.
Kaune varžėsi pajėgiausi jaunieji penkiakovės atstovai<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-02-27 15:26

Trenerio Pauliaus Aleksandravičiaus auklėtinis surinko 1226 taškus (plaukimas – 286, fechtavimas – 260, kombinuota bėgimo ir šaudymo rungtis – 680 taškų). Antrą vietą tarp U19 vaikinų užėmė Nojus Chmieliauskas (1218 taškai), trečias buvo Džastinas Jasiulevičius (1184 taškai).

„Visada rezultatai gali būti geresnis, – neabejojo U.Kabelinskas. – Šiandien aš džiaugiausi plaukimo rezultatu (2:12,47). Tačiau dar suprantu, kad kvėpavimas ir technika galėtų būti geresnė. Tik iš dalies esu patenkintas fechtavimo rezultatu, nes tikrai buvo bent keli „kvaili“ dūriai. Pirmą kartą bėgimo ir šaudymo rungtyje varžėmės pagal naują formatą – tai buvo nauja patirtis“.

U19 merginų varžybose triumfavo kaunietė Tėja Pakinkytė (treneris P.Aleksandravičius), surinkusi 1011 taškų (plaukimas – 254, fechtavimas – 235, kombinuota bėgimo ir šaudymo rungtis – 522 taškai). Antra buvo Ūla Andrejevaitė (998 taškai), trečia – Aleksandra Malasenoka iš Latvijos (974 taškai).

„Visada smagu laimėti, – šypsojosi T.Pakinkytė po apdovanojimų ceremonijos. – Bet dabar galiu prisipažinti, kad nesitikėjau tokios varžybų baigties, kadangi rezultatai nebuvo patys geriausi. Tačiau mano tikslas toks ir buvo – pirma vieta. Labiausiai bijojau dėl fechtavimo rungties, neretai pasitaiko „netyčiukų“ prieš silpnesnius varžovus, todėl jaudinausi ir bijojau „paslysti“. Bet dabar džiaugiuosi, nes pergalė suteikė daug motyvacijos ruoštis kitoms varžyboms“.

U17 vaikinų varžybose pergalę iškovojo vilnietis Lukas Cikanavičius, surinkęs 827 taškus (plaukimas – 264, kombinuota bėgimo ir šaudymo rungtis – 563 taškai). Jam kompaniją ant prizininkų apdovanojimų pakylos palaikė svečiai iš Airijos: antras buvo Jamie Hargadenas (810 taškų), trečias – Jedas Collinsas (809 taškai).

Tarp septyniolikmečių merginų pergalę šventė Adelė Venckutė (trenerė Galina Šidiškienė). Šiaulių sportininkė surinko 736 taškus (plaukimas – 245, kombinuota bėgimo ir šaudymo rungtis – 491 taškas). Antra buvo Neda Dorosevaitė (727 taškai), trečia – Viktorija Truselevič (721 taškas).

„Esu labai patenkinta savimi, – po apdovanojimų sakė A.Venckutė. – Nesitikėjau, kad taip pasiseks. Varžybose atidaviau visas savo jėgas, ypač paskutiniame kombinuotos bėgimo ir šaudymo rungties rate, kai finišas buvo jau čia pat. Man pačiai visada labiausiai patikdavo bėgimas. Po truputį susidraugauju su šaudymu. Pamenu, kad pirmose varžybose labai jaudinausi prieš kombinuotą rungtį, tačiau dabar viskas kur kas geriau sekėsi. Treniruotėse skiriame labai daug laiko būtent šaudymo rungčiai“.

Tarp U15 (100 m plaukimas ir 800 m bėgimas) vaikinų laimėtoju tapo kaunietis Juras Sandanavičius (545 taškai), antrą vietą užėmė Elanas Kondratas (537 taškai), trečias buvo Pavel Jurgelevič (520 taškų). Penkiolikmečių merginų varžybas laimėjo Meda Ramanauskaitė (500 taškų), antra buvo Liepa Milerytė ( 498 taškai), trečia – Vakarė Plikūnaitė (489 taškai).

U13 (50 m plaukimas, 400 m bėgimas) amžiaus grupėje tarp berniukų daugiausiai taškų surinko Mykolas Kimbaras, antras buvo Jokūbas Kaveckis (abu iš Telšių), trečias – vilnietis Dovas Baltrūnas. Mergaičių varžybas laimėjo Saulė Skurvydaitė, antra buvo Ugnė Matiukaitė, trečia – Elinga Kondrataitė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.