EUROLYGA 2023

Šiaurės šalių plaukimo federacijos solidarizuojasi su Ukrainos žmonėmis

Lietuvos plaukimo federacija kartu su dar aštuonių Šiaurės (Nordic) šalių plaukimo federacijų atstovais pasirašė viešą kreipimąsi į tarptautinę vandens sporto bendruomenę dėl Rusijos invazijos į Ukrainą.

Šiaurės šalių plaukimo federacijos solidarizuojasi su Ukrainos žmonėmis<br>G.Šiupario nuotr.
Šiaurės šalių plaukimo federacijos solidarizuojasi su Ukrainos žmonėmis<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 27, 2022, 5:59 PM, atnaujinta Feb 27, 2022, 6:01 PM

Skelbiame visą pareiškimo tekstą:

Jungtinis Šiaurės šalių plaukimo federacijų pareiškimas dėl padėties Ukrainoje

Šiaurės šalių plaukimo federacijos griežtai smerkia Baltarusijos vyriausybės palaikomą Rusijos vyriausybės invaziją į Ukrainą. Raginame tarptautinę vandens sporto bendruomenę, o ypač FINA, nedelsiant sustabdyti Rusijos ir Baltarusijos dalyvavimą tarptautiniame vandens sporte, kol bus rastas taikus sprendimas ir visos šalys galės vienodomis sąlygomis dalyvauti būsimoje sportinėje veikloje.

Tai turėtų apimti visų šiuo metu Rusijoje ar Baltarusijoje planuojamų renginių perkėlimą arba atšaukimą, kaip jau prašė Tarptautinis olimpinis komitetas, ir Rusijos bei Baltarusijos pašalinimą iš visų oficialiai pripažintų vandens sporto renginių ir valdymo organų. Ukrainos sportininkai priversti ginti savo namus ir šeimas ir negali treniruotis ar rungtyniauti vien dėl nežmoniškų Rusijos ir Baltarusijos vyriausybių veiksmų. Kol ši padėtis nebus išspręsta, Rusija ir Baltarusija neturėtų dalyvauti tarptautinėse vandens sporto varžybose jokiu lygiu.

Situacijai išliekant, Šiaurės šalių plaukimo federacijos nedalyvaus jokiuose Rusijoje ar Baltarusijoje rengiamuose renginiuose, įskaitant FINA pasaulio jaunimo plaukimo čempionatą ir FINA pasaulio plaukimo (25 m) čempionatą, kuris šiais metais vyks Kazanėje, Rusijoje.

Mūsų širdys kartu su Ukrainos žmonėmis, kenčiančiais nuo šių brutalių karo veiksmų, ir brangiais draugais, kurie dabar yra stumiami į kovą ne dėl sporto šlovės, o dėl išlikimo.

Pia M. Johansen (Danija), Simon Renno (Estija), Rókur í Jákupsstovu (Farerų salos), Ville Riekkinen (Suomija), Björn Sigurðsson (Islandija), Aivars Platonovs (Latvija), Tomas Kučinskas (Lietuva), Cato Bratbakk (Norvegija), Pia Zätterström (Švedija).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.