EUROLYGA 2023

IOC atėmė Olimpinį ordiną iš V. Putino

Tarptautinis olimpinis komitetas (IOC) rekomenduoja neleisti sportininkams iš Rusijos ir Baltarusijos dalyvauti tarptautiniuose sporto renginiuose ir atima iš Rusijos prezidento Vladimiro Putino Olimpinį ordiną.

Vladimiras Putinas.<br>AP/Scanpix nuotr.
Vladimiras Putinas.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 28, 2022, 5:27 PM

IOC pareiškė, kad šių priemonių jo vykdomoji valdyba, reaguodama į Rusijos invaziją į Ukrainą, ėmėsi „po to, kai Rusijos vyriausybė pažeidė olimpines paliaubas, o Baltarusijos vyriausybė parėmė šį pažeidimą“.

IOC pareiškime taip pat sakoma, kad V.Putinui, ministro pirmininko pavaduotojui Dmitrijui Černyšenkai ir prezidento administracijos vadovo pavaduotojui Dmitrijui Kozakui atimamas Olimpinis ordinas „atsižvelgiant į išskirtines situacijos aplinkybes ir į itin šiurkštų olimpinių paliaubų pažeidimą bei kitus Olimpinės chartijos pažeidimus, kuriuos Rusijos vyriausybė padarė praeityje“.

Ketvirtadienio (Vasario 24 d.) ankstų rytą Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui leidus pradėti karą į Ukrainą įsiveržė rusų pajėgos. Rusijos invazija į Ukrainą jau pareikalavo karių gyvybių. Vakarų pasaulis pasmerkė tokį V.Putino elgesį ir paskelbė, kad imsis griežčiausių priemonių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.