EUROLYGA 2023

Iš Europos dziudo vadovo posto išprašytas rusas S. Soloveičikas bandė teisintis skambiomis frazėmis Ne kartą lankėsi Lietuvoje

Rusijos sukeltas karas verčia iš tarptautinių sporto postų šios valstybės agresorės piliečius: Europos dziudo sąjunga paskelbė, kad pareigas paliko ilgametis prezidentas rusas Sergejus Soloveičikas.

Dziudo varžybos<br>A.Barzdžiaus nuotr.
Dziudo varžybos<br>A.Barzdžiaus nuotr.
Dziudo varžybos<br>A. Barzdžiaus nuotr. iš archyvo
Dziudo varžybos<br>A. Barzdžiaus nuotr. iš archyvo
Dziudo moterų svorio kategorijoje iki 70 kg nugalėjo triskart pasaulio čempionė prancūzė Lucie Decosse (Reuters nuotr.).
Dziudo moterų svorio kategorijoje iki 70 kg nugalėjo triskart pasaulio čempionė prancūzė Lucie Decosse (Reuters nuotr.).
Lietuvos dziudo federacijos prezidentas Vigmantas Sinkevičius<br>V.Skaraičio nuotr.
Lietuvos dziudo federacijos prezidentas Vigmantas Sinkevičius<br>V.Skaraičio nuotr.
 Sergejus Soloveičikas
 Sergejus Soloveičikas
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Feb 28, 2022, 12:55 PM

Dziudo vadovo pareigas laikinai eiti paskirtas 67 metų organizacijos viceprezidentas Otto Kneitingeris. Teigiama, kad pasitraukti iš valdžios rusą privertė daugelio šalių ketinimai ignoruoti šio veikėjo veiklą.

S.Soloveičikas pabandė gražiai trauktis, tačiau vis tiek paaiškino savo poziciją meile šaliai, o ne protestu prieš sukeltą karą.

„Šiandien visos Europos tautos, įskaitant Europos dziudo sąjungos šeimą, patiria precedento neturinčią tragediją, – aiškino 56 metų S.Soloveičikas. – Su skaudančia širdimi matome, kaip miršta žmonės broliškose šalyse.

Mes meldžiame Dievo, kad baigtųsi žmonių kančios. Dziudo visada buvo tarptautinė jėga, kovojanti už taiką. Europos dziudo sąjunga nuosekliai žengia keliu, kuris stiprina žmogiškąsias vertybes.“

Daugiau kaip 15 metų Europos dziudo organizacijai vadovavęs S.Soloveičikas pabandė paaiškinti pasitraukimo motyvus.

„Šioje nepaprastai sudėtingoje politinėje situacijoje turime būti stipresni ir vieningesni nei bet kada anksčiau, – tęsė S.Soloveičikas. – Manau, kad siekiant išlaikyti vienybę mūsų organizacijos gretose, turiu pasitraukti iš Europos dziudo sąjungos prezidento pareigų.

Jūs žinote mane jau daugelį metų ir mažai kas abejoja, kad mano širdis priklauso dziudo. Bet tiesa ir tai, kad ji priklauso ir mano tėvynei Rusijai. Mes, dziudo atstovai, visada privalome būti ištikimi savo principams.“

S.Soloveičikas Europos dziudo sąjungai vadovauja nuo 2007 m. Jis taip pat yra ir Rusijos dziudo federacijos viceprezidentas.

S.Soloveičikas ne kartą lankėsi Lietuvoje, jis yra geras ilgamečio Lietuvos dziudo federacijos vadovo Vigmanto Sinkevičiaus draugas.

Ketvirtadienio ankstų rytą Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui leidus pradėti karą į Ukrainą įsiveržė rusų pajėgos.

Rusijos invazija į Ukrainą jau pareikalavo karių ir civilių gyventojų gyvybių.

Vakarų pasaulis griežtai pasmerkė tokį V.Putino elgesį ir ėmėsi griežčiausių priemonių prieš karą pradėjusią valstybę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Speciali „Nauja diena“ G. Kirkilui atminti