EUROLYGA 2023

Tarptautinė orientavimosi sporto federacija neribotam laikui sustabdė Rusijos narystę

Tarptautinė orientavimosi sporto federacija (IOF) dėl karinės agresijos stabdo Rusijos narystę federacijoje. Neeiliniame IOF tarybos posėdyje buvo nuspręsta nedelsiant stabdyti Rusijos orientavimosi federacijos narystę neribotam laikui.

 Orientavimosi varžybos vyks be Rusijos atstovų.<br> LOSF nuotr.
 Orientavimosi varžybos vyks be Rusijos atstovų.<br> LOSF nuotr.
 Orientavimosi varžybos vyks be Rusijos atstovų.<br> LOSF nuotr.
 Orientavimosi varžybos vyks be Rusijos atstovų.<br> LOSF nuotr.
 Orientavimosi varžybos vyks be Rusijos atstovų.<br> LOSF nuotr.
 Orientavimosi varžybos vyks be Rusijos atstovų.<br> LOSF nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2022-02-28 14:11

„Rusijos orientacininkai negalės dalyvauti visose IOF varžybose ir disciplinose. Šios šalies sportininkams neleidžiama dalyvauti varžybose ir kaip neutraliems sportininkams. Šis sprendimas įsigalioja nedelsiant ir galios jau artimiausiose tarptautinėse varžybose – 2022 m. kovo 14-20 dienomis Suomijoje vykstančiuose orientavimosi slidėmis pasaulio suaugusiųjų, pasaulio jaunimo ir Europos jaunių čempionatuose.

Neribotam laikui panaikinamos visos teisės Rusijoje rengti IOF varžybas ir kitus renginius. Rusijos atstovai, paskirti į IOF komisijas ir oficialius organus, nušalinami laikotarpiui, kol galios šios sankcijos“, – teigiama oficialiame IOF pranešime.

Sprendimas priimtas remiantis IOF įstatais ir Etikos kodeksu. Priimdama tokį sprendimą IOF taryba atsižvelgė į vasario 25 dieną paskelbtas Tarptautinio olimpinio komiteto (IOC) rekomendacijas bei nacionalinių orientavimosi sporto federacijų kreipimąsi.

„Baltijos ir Šiaurės šalių – Lietuvos, Latvijos, Estijos, Danijos, Norvegijos, Suomijos ir Švedijos orientavimosi sporto federacijos sekmadienį bendru laišku kreipėmės į IOF, kad Rusija ir Baltarusija būtų neribotam laikui pašalinta iš IOF.

Taip pat prašėme, kad joks sportininkas iš Rusijos ir Baltarusijos negalėtų dalyvauti IOF varžybose neribotą laiką netgi su neutralia vėliava.

IOF operatyviai reagavo į susiklosčiusią situaciją ir priėmė reikalingus sprendimus. IOF kartu su nacionalinėmis federacijomis išreiškė solidarumą su Ukrainos orientacininkais ir visais ukrainiečiais“, – sako Lietuvos orientavimosi sporto federacijos prezidentas Donatas Kazlauskas.

IOF taryba artimiausiu metu ketina svarstyti ir klausimą dėl Baltarusijos orientavimosi sporto federacijos suspendavimo.

Vasario 24 d. ankstų rytą Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui leidus pradėti karą į Ukrainą įsiveržė rusų pajėgos. Rusijos invazija į Ukrainą jau pareikalavo karių gyvybių. Vakarų pasaulis pasmerkė tokį V.Putino elgesį ir paskelbė, kad imsis griežčiausių priemonių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.