EUROLYGA 2023

Tvirta suomių pozicija: Rusijos ir Baltarusijos ledo ritulio rinktinių dalyvavimas pasaulio čempionate neįmanomas

Suomijos ledo ritulio sąjunga pareiškė, kad Ukrainą užpuolusios Rusijos rinktinės dalyvavimas pasaulio čempionate yra neįmanomas. Tai taikoma ir rusų sąjungininkei Baltarusijai.

H.Nummela (kairėje) aptarė situaciją su IIHF vadovais.<br> AFP/Scanpix nuotr.
H.Nummela (kairėje) aptarė situaciją su IIHF vadovais.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 28, 2022, 10:24 AM, atnaujinta Feb 28, 2022, 10:33 AM

Apie tai pranešė Suomijos ledo ritulio sąjungos prezidentas Harri Nummela, kurio komentarą pateikia portalas „Leijonat“.

„Savaitgalį aktyviai diskutavome šiais klausimais, taip pat susitikome su Tarptautinės ledo ritulio federacijos prezidentu Lucu Tardifu.

Kalbėjomės apie tai, kad Suomijos ledo ritulio sąjunga reikalauja visiško Rusijos ir Baltarusijos pašalinimo iš tarptautinės ledo ritulio veiklos. ir kad nežaisime prieš šių šalių rinktines, – sakė H.Nummela. – Taip pat konstatavome, kad Rusijos ir Baltarusijos rinktinių dalyvavimas pasaulio čempionate Tamperėje ir Helsinkyje yra neįmanomas.“

Anksčiau Šveicarijos ledo ritulio federacija ir neįvardytos asociacijos Tarptautinės ledo ritulio federacijos (IIHF) narės pareikalavo, kad IIHF priimtų sankcijas Rusijos ir Baltarusijos ledo ritulio federacijoms.

Pasaulio čempionatas Suomijoje vyks gegužės 13–29 dienomis.

Vasario 24 d. ankstų rytą Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui leidus pradėti karą į Ukrainą įsiveržė rusų pajėgos. Rusijos invazija į Ukrainą jau pareikalavo karių gyvybių. Vakarų pasaulis pasmerkė tokį V.Putino elgesį ir paskelbė, kad imsis griežčiausių priemonių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.