EUROLYGA 2023

Lietuvos ledo šokėjai atsisakė pasaulio čempionate pasirodyti kartu su rusais ir baltarusiais

Lietuvos ledo šokėjų pora Saulius Ambrulevičius ir amerikietė Allison Reed tik prasidėjus karui Ukrainoje nusiuntė į Tarptautinę čiuožimo sąjungą (ISU) raštą, kuriame pranešė, kad nedalyvaus pasaulio dailiojo čiuožimo čempionate, jei varžybose kovos rusų ir baltarusių sportininkai.

A.Reed ir S.Ambrulevičius<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
A.Reed ir S.Ambrulevičius<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Lilija Vanagienė<br>M.Patašiaus nuotr.
Lilija Vanagienė<br>M.Patašiaus nuotr.
A.Reed ir S.Ambrulevičius<br>AFP/Scanpix nuotr.
A.Reed ir S.Ambrulevičius<br>AFP/Scanpix nuotr.
A.Reed ir S.Ambrulevičius<br>AFP/Scanpix nuotr.
A.Reed ir S.Ambrulevičius<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Mar 1, 2022, 12:28 PM, atnaujinta Mar 1, 2022, 12:45 PM

Antradienį ISU paskelbė, kad suspenduoja visus Ukrainos agresorių – Rusijos ir Baltarusijos – atletus.

Dar prieš prasidedant Pekino žiemos olimpiadai galimybės pasirodyti žaidynėse dėl nesuteiktos mūsų šalies pilietybės į Kanados Monrealį išskridusi Lietuvos šokėjų pora planavo sėkmingai pasirengti kovą vyksiančiam pasaulio čempionatui Prancūzijoje.

Tačiau agresorei Rusijai ir Baltarusijai užsipuolus ir pradėjus karą prieš Ukrainą, S.Ambrulevičius ir A.Reed paskelbė, jog žada nevykti į varžybas, jei ten pasirodys agresorių sportininkai.

„Tai buvo lietuvių raštas į ISU pirmomis karo dienomis. Jie parašė, kad atkreipia dėmesį, kad Rusija užpuolė nepriklausomą Ukrainą ir neplanuoja dalyvauti turnyre, jei bus žmones žudančių valstybių Rusijos ir Baltarusijos sportininkai.

Ilgai tylėjusi ISU pirmadienio vakarą galiausiai išplatino pranešimą, kad suspenduoja tų valstybių-agresorių sportininkus“, – lrytas.lt pasakojo Lietuvos čiuožimo sąjungos vadovė Lilija Vanagienė.

ISU antradienį pakartoja savo solidarumą su visais nukentėjusiais nuo konflikto Ukrainoje ir patvirtino savo visišką solidarumą su ISU nariais Ukrainoje.

Įvertinusi Tarptautinio olimpinio komiteto siūlymus „ISU sutiko nedelsiant iki tolesnio pranešimo čiuožėjus, kurie atstovauja Rusijos čiuožimo sąjungai, Rusijos dailiojo čiuožimo federacijai ir Baltarusijos čiuožimo sąjungai nekviesti ir neleisti dalyvauti tarptautinėse čiuožimo varžybose, įskaitant ISU čempionatus. Tas pats pasakytina apie šių šalių oficialius asmenis ir pareigūnus“.

„Šiuo atveju pozicija buvo aiški, manau, kad ne tik mūsų pora pareiškė neapykantą agresoriui. Kai tik paaiškėjo, jog agresorių valstybių sportininkų nebus, S.Ambrulevičius ir A.Reed planuos varžytis pasaulio čempionate. Žinoma, jei jis įvyks“, – tikino L.Vanagienė.

Pasaulio dailiojo čiuožimo čempionatas nuo kovo 21 iki 27 dienos vyks Prancūzijos mieste Montpeljė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.