EUROLYGA 2023

Pekine trečiadienį bus sprendžiama, ar Rusija ir Baltarusija dalyvaus žiemos paralimpinėse žaidynėse

Tarptautinis paralimpinis komitetas (IPC) trečiadienį Pekine rinksis spręsti, ar Ukrainą užpuolusios Rusijos ir jos sąjungininkės Baltarusijos atstovams bus leista dalyvauti žiemos paralimpinėse žaidynėse.

 Paralimpinės žaidynės Pekine prasidės kovo 4 d.<br> Zuma/Scanpix nuotr.
 Paralimpinės žaidynės Pekine prasidės kovo 4 d.<br> Zuma/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 1, 2022, 12:27 PM

„Taryba renkasi kovo 2 dieną, tai yra anksčiausias visų valdybos narių susirinkimas, – „Insidethegames“ sakė IPC šaltinis. – Darbotvarkėje – esama situacija. Apie susitikimo rezultatus bus pranešta trečiadienio vakarą vietos laiku.“

Posėdis įvyks vis didėjant spaudimui neleisti abiem šalims dalyvauti 2022 m. Pekino parolimpinėse žaidynėse.

IPC patvirtino, kad trečiadienį bus oficialiai paskelbta, ar sustabdyti abiejų šalių dalyvavimą parolimpinėse žaidynėse, kurios vyks kovo 4–13 dienomis.

Apytiksliai 650 sportininkų iš 49 nacionalinių parolimpinių komitetų, įskaitant Rusiją ir Baltarusiją, rengiasi dalyvauti varžybose Kinijoje.

Sprendimas susitikti trečiadienį buvo priimtas prieš Tarptautinio olimpinio komiteto (IOC) vykdomajam komitetui oficialiai rekomendavus Rusijos ir Baltarusijos sportininkams ir pareigūnams uždrausti dalyvauti visuose tarptautiniuose sporto renginiuose.

IOC taip pat patarė, kad Rusijos ir Baltarusijos sportininkai varžybose, iš kurių negali būti pašalinti, varžytųsi kaip neutralūs.

Penktadienį (vasario 25 d.) atvirame laiške IOC prezidentui Thomui Bachui ir IPC prezidentui Andrew Parsonsui Ukrainos sportininkai reikalavo uždrausti Rusijos ir Baltarusijos sportininkams dalyvauti sporto renginiuose.

Vasario 24 d. ankstų rytą Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui leidus pradėti karą į Ukrainą įsiveržė rusų pajėgos. Rusijos invazija į Ukrainą jau pareikalavo karių gyvybių. Vakarų pasaulis pasmerkė tokį V.Putino elgesį ir paskelbė, kad imsis griežčiausių priemonių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.