EUROLYGA 2023

Stiprinama Rusijos NHL ledo ritulininkų apsauga: sulaukė grasinimų mirtimi

Rusija ir toliau tęsia savo karinę invaziją į invaziją į Ukrainą, o sporto pasaulis jau pradėjo imtis įvairių sankcijų prieš šalį agresorę. Eurolyga suspendavo Rusijos krepšinio klubus, skaudžiais kirčiais pasižymėjo UEFA bei FIFA, o Tarptautinė ledo ritulio federacija (IIHF) apskritai pašalino Rusiją ir Baltarusiją iš organizacijos žemėlapio.

J.Malkinas ir A.Ovečkinas yra dvi didžiausios NHL rungtyniaujančios Rusijos ledo ritulio žvaižgdės.<br>AP/AFP/Scanpix nuotr. koliažas.
J.Malkinas ir A.Ovečkinas yra dvi didžiausios NHL rungtyniaujančios Rusijos ledo ritulio žvaižgdės.<br>AP/AFP/Scanpix nuotr. koliažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 1, 2022, 11:17 PM

Tuo metu stipriausia pasaulio ledo ritulio lyga NHL tiesioginių sankcijų prieš Rusijos ledo ritulininkus nesiėmė. Priešingai – nusprendė sustiprinti šiose pirmenybėse rungtyniaujančių rusų apsaugą.

Sporto žurnalistas Davidas Pagnotta pranešė, kad pastarosiomis dienomis NHL bei jos plėtojimosi NHLPA lygose rungtyniaujantys Rusijos ledo ritulininkai savo socialinių tinklų paskirose sulaukė nemažai žinučių su grasinimais juos nužudyti.

Reaguodamos į tai kai kurios NHL komandos nusprendė sustiprinti savo žaidėjų, ypatingai rusų, apsaugą.

Šiuo metu NHL pirmenybėse rungtyniauja 50 rusų.

Lrytas.lt primena, kad savaitgalį legendinis Čekijos ledo ritulininkas Dominikas Hašekas paragino NHL apskritai pašalinti Rusijos ledo ritulininkus iš šios lygos.

„NHL privalo nedelsiant sustabdyti sutartis su visais Rusijos žaidėjais! Kiekvienas sportininkas atstovauja ne tik sau, klubui, bet ir savo šaliai bei jos vertybėms ir veiksmams. Tai yra faktas.

Jei NHL to nepadarys, jai tenka netiesioginė atsakomybė už žuvusius Ukrainoje“, – „NY Post“ citavo 57-erių legendinį Čekijos vartininką.

Kol kas NHL viešai neužsiminė apie Rusijos ledo ritulininkų suspendavimą.

Primename, kad praėjusią savaitę Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui leidus pradėti karą į Ukrainą įsiveržė rusų pajėgos.

Rusijos invazija į Ukrainą jau pareikalavo karių gyvybių. Vakarų pasaulis pasmerkė tokį V.Putino elgesį ir paskelbė, kad imsis griežčiausių priemonių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.