EUROLYGA 2023

Su rusėmis nereikės žaisti: EHF pašalino Lietuvos rinktinės varžovę iš Europos čempionato atrankos

Europos rankinio federacijos (EHF) Vykdomasis komitetas nusprendė nedelsiant šalinti visas Rusijos ir Baltarusijos rinktines bei klubus iš visų Europos rankinio varžybų.

 Lietuvos rinktinė nežais su Rusija.<br> Rankinis.lt nuotr.
 Lietuvos rinktinė nežais su Rusija.<br> Rankinis.lt nuotr.
 Lietuvos rinktinė nežais su Rusija.<br> Rankinis.lt nuotr.
 Lietuvos rinktinė nežais su Rusija.<br> Rankinis.lt nuotr.
 Lietuvos rinktinė nežais su Rusija.<br> Rankinis.lt nuotr.
 Lietuvos rinktinė nežais su Rusija.<br> Rankinis.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Mar 1, 2022, 2:27 PM, atnaujinta Mar 1, 2022, 2:31 PM

Visos Rusijos ir Baltarusijos komandos pašalintos iki tolesnio EHF pranešimo. Taip pat uždrausta Rusijoje ir Baltarusijoje vykdyti tarptautines rankinio varžybas. Šių šalių teisėjai negalės teisėjauti visuose EHF organizuojamuose turnyruose.

Tokį sprendimą EHF Vykdomasis komitetas priėmė neeiliniame posėdyje, atsižvelgęs į karo situaciją Ukrainoje, naujausias Tarptautinio olimpinio komiteto rekomendacijas ir informaciją, gautą iš nacionalinių rankinio federacijų.

Lietuvos rankinio federacija dar praėjusią savaitę informavo EHF, kad atsisako žaisti 2022 m. Europos moterų rankinio čempionato atrankos turnyro rungtynių su Rusija. Jos buvo numatytos balandžio 23 d. Omske.

Pašalinus Tokijo olimpinę vicečempionę Rusijos rinktinę, kovą dėl dviejų kelialapių į Europos čempionatą 1-oje atrankos grupėje tęs tik Lietuvos, Lenkijos ir Šveicarijos rinktinės.

Lietuvos rankininkės kovo 3 d. Klaipėdos „Švyturio“ arenoje susitiks su šveicarėmis. Kovo 6 d. šios komandos antrą kartą susitiks Šveicarijoje. Šiuo metu atrankos grupėje pirmauja abu susitikimus laimėjusi Lenkija. Lietuvos ir Šveicarijos rinktinės patyrė po du pralaimėjimus.

EHF artimiausiomis dienomis informuos, ar keisis kelialapių į Europos čempionatą dalybų tvarka.

Taip pat spręs, kaip Rusijos ir Baltarusijos komandų pašalinimas įtakos kitų turnyrų tolesnes varžybas.

Iš Europos klubų turnyrų išmestas vienas Baltarusijos ir net penki Rusijos klubai.

Iš vyrų EHF Čempionų lygos pašalintas Bresto „Meškov“ klubas. Europos lygos turnyro negalės tęsti Maskvos srities „Čechovskie medvedi“, iškovotų kelialapių į Europos taurės ketvirtfinalį neteko Saratovo SGAU ir Krasnodaro SKIF klubai.

Moterų EHF Čempionų lygą bent šį sezoną turės pamiršti į aštuntfinalį patekusi Maskvos CSKA ir tiesioginį kelialapį į ketvirtfinalį iškovojęs „Rostov“ klubas.

Vasario 24 d. ankstų rytą Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui leidus pradėti karą į Ukrainą įsiveržė rusų pajėgos. Rusijos invazija į Ukrainą jau pareikalavo karių gyvybių. Vakarų pasaulis pasmerkė tokį V.Putino elgesį ir paskelbė, kad imsis griežčiausių priemonių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.