EUROLYGA 2023

Amerikietis ketina pabaigti tėvynainio karjerą UFC narve

Savaitgalį įvyksianti UFC pusvidutinio svorio kategorijos (iki 77,1 kg) kova tarp buvusių draugų, o dabar itin aršiai nusiteikusių vienas kito atvžvilgiu, Jorge Masvidalio ir Colby Covingtono, intriguoja ne tik kovinio sporto mėgėjus.

 J.Masvidalis<br>Reuters/Scanpix.com nuotr.
 J.Masvidalis<br>Reuters/Scanpix.com nuotr.
 J.Masvidalis<br>Reuters/Scanpix.com nuotr.
 J.Masvidalis<br>Reuters/Scanpix.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 4, 2022, 2:41 PM

Šią UFC žvaigždžių dvikovą kovo 6 dieną tiesiogiai iš Las Vegaso rodys „TV3 Sport“ kanalas ir naujos kartos televizija „Go3“. Transliacijos pradžia – 5 val. Iš pradžių bus parodytos keturios įžanginės kovos.

34 metų 180 cm ūgio C. Covingtonas anksčiau buvo laikinasis pasaulio čempionas. Titulą jis iškovojo 2018-aisiais, kai nugalėjo brazilą Rafaelį dos Anjosą. Tačiau kitais metais amerikietis kovą dėl nugalėtojo diržo nokautu pralaimėjo Nigerijos atstovui Kamaru Usmanui. Pernai lapkritį buvo surengtas šių kovotojų revanšo susirėmimas. Po labai atkaklios triumfavo nigerietis, nors C. Covingtonas yra įsitikinęs, kad tada laimėjo jis.

C. Covingtonas anksčiau buvo imtynininkas. 2013 metais jis tapo pasaulio graplingo čempionu. MMA (Mišrių kovos menų) varžybose amerikietis įveikė 16 varžovų (4 nokautai), pralaimėjo 3 kartus. Dusyk nusileido K. Usmanui, o 2015-aisiais turėjo pripažinti brazilo Warrley Alveso pranašumą. C. Covingtonas UFC pusvidutinio svorio kategorijos reitinge užima pirmąją vietą. Čempiono diržą turi K. Usmanas.

37-erių 180 cm J. Masvidalis irgi dukart turėjo pripažinti K. Usmano pranašumą. Tai nutiko dviejose pastarosiose amerikiečio kovose dėl čempiono titulo – užpernai ir pernai. Praėjusiais metais JAV sportininkas buvo nokautuotas.

J. Masvidaliui priklauso UFC rekordas – jis 2019-aisiais tėvynainį Beną Askreną į nokautą pasiuntė vos per penkias sekundes. Iš viso amerikiečio sąskaitoje MMA – 35 pergalės (16 nokautų), 15 nesėkmių. J. Masvidalis į MMA narvą žengė labai seniai – 2003-iaisiais. Tuo tarpu C. Covingtonas užsiiminėti Mišriais kovų menais pradėjo 2012 metais.

Buvęs boksininkas ir kikboksininkas J. Masvidalis savo svorio kategorijos reitinge užima šeštąją vietą. Anksčiau abu amerikiečiai aštuonerius metus buvo komandos draugai, treniruočių partneriai bet dabar jų santykiai labai prasti.

J.Masvidalis teigė, kad narve rengiasi „pakrikštyti“ oponentą. C.Covingtonas rėžė atgal: „Nekantrauju priversti jį atsakyti už savo žodžius. Esu geriausias kovotojas pasaulyje. Aš laimėjau tris raundus praėjusioje kovoje su Usmanu, tačiau trys komikai teisėjai skyrė pergalę Usmanui.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.