EUROLYGA 2023

Čempionų lygos varžybos tęsiamos be su Rusija kariaujančių Ukrainos „Motor“ rankininkų

Vyrų rankinio Čempionų lygos varžybos tęsiamos be Zaporižės „Motor“ klubo. Stipriausias Ukrainos klubas dėl Rusijos agresijos buvo priverstas sustabdyti veiklą ir negali žaisti tvarkaraštyje numatytų rungtynių.

Žaporožės ekipos du lietuviai: Aidenas Malašinskas ir Gintaras Savukynas<br>rankinis.lt nuotr.
Žaporožės ekipos du lietuviai: Aidenas Malašinskas ir Gintaras Savukynas<br>rankinis.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-03-04 07:35, atnaujinta 2022-03-04 07:42

Čempionų lygos rengėjai buvo numatę, kad „Motor“ šią savaitę žais anksčiau nukeltas rungtynes su Paryžiaus PSG ir eilinio turo rungtynes su „Barcelona“ komandomis, o kitą savaitę paskutiniajame grupės varžybų ture susitiks su „Porto“ klubu.

Europos rankinio federacija (EHF) Rusijos kariuomenei įsiveržus į Ukrainą šias rungtynes nukėlė neribotam laikui, tačiau mažai tikėtina, kad jos bus žaidžiamos.

Zaporižės komanda po kulkomis pateko dar grįždama iš praėjusio turo rungtynių, kurias praėjusį trečiadienį žaidė Lenkijos mieste Kielcuose. Komanda pasiekė Zaporižę, bet jai atstovaujantys užsienio žaidėjai ir treneriai iškart pradėjo rūpintis tuo, kaip nukeliauti iki Ukrainos vakarų sienos ir grįžti į gimtąsias šalis. Du „Motor“ atstovaujantys lietuviai – treneris Gintaras Savukynas ir žaidėjas Aidenas Malašinskas – šią savaitę jau galėjo namie apkabinti artimuosius.

Kitas „Motor“ lietuvis Jonas Truchanovičius namie liko po sausio mėnesį atliktos kelio operacijos.

„Motor“ komanda iki karo žaidė 11 rungtynių, surinko 8 taškus ir kovojo dėl kelialapio į atkrintamąsias varžybas.

Dabar dėl ypatingų aplinkybių turnyro lentelėse atsirado daug klaustukų. EHF reikės nuspręsti, ką daryti su „Motor“ žaistų ir neįvykusių rungtynių rezultatais. Kadangi visose lentelės dalyse grūstis yra didelė, EHF sprendimas turės įtakos ir komandoms, kurios kovoja dėl kelialapių į atkrintamąsias varžybas, ir pirmaujančioms komandoms, kurios kovoja dėl dviejų aukščiausių vietų ir tiesioginių kelialapių į ketvirtfinalį.

Čempionų lygoje startavo 16 komandų, kurios buvo suskirstytos į dvi grupes. Po dvi geriausias grupių komandas iškart pateks į ketvirtfinalį, o komandos, kurios grupėse užims nuo trečiosios iki šeštosios vietos, žais aštuntfinalyje.

Painiava atsirado ir kitoje grupėje, kurioje žaidė Bresto „Miaškov“ klubas. Jis, kaip ir kitos Baltarusijos komandos, nušalintas nuo EHF rengiamų turnyrų.

„Miaškov“ pirmasis prarado galimybę patekti į atkrintamąsias varžybas, tačiau Bresto klubo rezultatai gali turėti įtakos kitų komandų padėčiai turnyro lentelėje.

Kad ir kokį sprendimą priimtų EHF, jis neturės įtakos A grupės lyderiui „Aalborg“ klubui. Jis trečiadienį pirmasis užsitikrino tiesioginį kelialapį į ketvirtfinalį. Net jei būtų panaikinti „Miaškov“ rezultatai, „Aalborg“ (20 taškų) grupėje nenukristų žemiau antrosios vietos.

A grupėje dėl antrojo kelialapio į ketvirtfinalį kovoja „Kiel“ (19) ir „Szeged“ (18), o teisę žaisti bent aštuntfinalyje taip pat užsitikrino „Montpellier“ (16). Dėl likusių dviejų kelialapių į atkrintamąsias varžybas kovoja Skopjės „Vardar“ (9), „Elverum“ (8) ir „Zagreb“ (8).

B grupėje dėl dviejų kelialapių į ketvirtfinalį varžosi „Kielce“ (18), „Barcelona“ (16), Paryžiaus PSG (16) ir „Veszprém“ (15), dėl likusių dviejų kelialapių į aštuntfinalį – „Flensburg“ (10), „Porto“ (9) ir Bukarešto „Dinamo“ (8).

Kielcų komanda užsitikrinti tiesioginį bilietą į ketvirtfinalį (pagal pilną lentelės versiją) galėjo jau ketvirtadienį, bet išvykoje pralaimėjo Vesprėmo ekipai 33:35.

Iki grupių etapo pabaigos liko vienas turas.

Grupių lentelės po 13 turų

A grupė: „Aalborg“ – 20, „Kiel“ – 19, „Szeged“ – 18, „Montpellier“ – 16, Skopjės „Vardar“ – 9*, „Elverum“ – 8, „Zagreb“ – 8, Bresto „Miaškov“ – 4*.

B grupė: „Kielce“ – 18, „Barcelona“ – 16*, Paryžiaus PSG – 16*, „Veszprém“ – 15, „Flensburg“ – 10, „Porto“ – 9, Zaporižės „Motor“ – 8**, Bukarešto „Dinamo“ – 8.

*Pažymėtos komandos žaidė mažiau rungtynių.

EHF šią savaitę nuo Europos turnyrų nušalino ne tik „Miaškov“, bet ir kitą Baltarusijos klubą Minsko SKA, kuris pateko į Europos taurės (trečiojo pagal rangą turnyro) ketvirtfinalį.

Tokios pačios sankcijos pritaikytos keturiems Rusijos klubams. Nuo moterų Čempionių lygos nušalinti „Rostov“ ir Maskvos CSKA (abu klubai iškovojo kelialapius į atkrintamąsias varžybas), nuo vyrų Europos lygos – Čechovo „Medvedi“ (buvo grupės autsaideris ir anksti prarado galimybę patekti į atkrintamąsias varžybas), nuo vyrų Europos taurės – Stavropolio „Viktor“ (pateko į ketvirtfinalį).

Vyrų Čempionų lygoje Rusijos klubai nežaidė, iš moterų Europos lygos iškrito arba atrankos, arba grupių etape.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.