EUROLYGA 2023

„Energijos“ komanda iškovojo vietą Lietuvos čempionato finale

​TOPsport Lietuvos ledo ritulio čempionate penktadienį po Elektrėnų „Energijos“ ir „Kaunas City“ rungtynių paaiškėjo ir antroji šio sezono finalininkė.

 „Energijos“ komanda iškovojo vietą Lietuvos čempionato finale<br> hockey.lt nuotr.
 „Energijos“ komanda iškovojo vietą Lietuvos čempionato finale<br> hockey.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

hockey.lt

Mar 5, 2022, 12:20 AM

Elektrėnuose vykusiose rungtynėse svečiams iš Kauno norint išlaikyti viltis patekti į finalą buvo būtini taškai, bet užtikrintai rungtyniavę šeimininkai varžovams nepaliko jokių šansų ir iškovojo pergalę 6:1. Triumfas šiose rungtynėse garantavo „Energijai“ vietą finale, kur jų jau laukia „7bet-Hockey Punks“ komanda.

Pirmajame kėlinyje netrūko pražangų, bet išnaudoti kiekybinį pranašumą pavyko tik „Energijai“, trečiuoju daugumos bandymu. Gana aukštai nuo vartininko atšokusį ritulį į vartus pagal taisykles pasiuntė Egidijus Binkulis (17:07, rez. perd. Artūras Katulis, Aurimas Gaidauskas).

Vos prasidėjus antrajam kėliniui elektrėniškiai varžovus pribloškė ataka pasibaigusia Andrejaus Beznosovo įvarčiu (20:36, rez. perd. Paulius Rumševičius, E.Binkulis). Po trijų minučių į Kauno komandos vartus krito ir trečiasis įvartis, kurio autorius Donatas Kumeliauskas (25:08, rez. perd. E.Binkulis, A.Beznosovas).

Nors antrajame kėlinyje „Kaunas City“ turėjo tris progas daugumai, jiems jų realizuoti nepavyko, o kartą juos pačius nuo įvarčio išgelbėjo vartų konstrukcija.

Pagaliau pasižymėti Kauno ekipai pavyko trečiajame kėlinyje, kai daugumą realizavo Igoris Goleščikhinas (46:19, rez. perd. Pavelas Pravilo), bet tai buvo viskas, ką šiame susitikime sugebėjo pasiekti „Kaunas City“ atstovai.

Galutinai viltis pakovoti dėl pergalės „Energija“ iš varžovų atėmė sėkminga minutės atkarpa, kurios metu greitoje atakoje pasižymėjo Mantas Marcinkevičius (50:51, rez. perd. Karolis Krasilnikovas), o savo antrąjį įvartį pelnė Andrejus Beznosovas, kuris prieš rungtynių finišą pasiekė ir „hat-tricką“ padėdamas paskutinį tašką rungtynėse (51:52, rez. perd. Donatas Kumeliauskas ir 58:40, rez. perd. Artemas Redko).

„Labai smagu patekti į finalą, link kurio mes ėjome sunkiai ir ilgai. Augome kaip komanda, kiekvienose rungtynėse tapdavome geresniais. Mums padėjo tai, kad sezono pradžioje mus visi nurašė, nelabai skaitė favoritais papulti į finalą, nevadino titanais. Buvome paprasti berniukai, kurie dirbo ir toliau dirba, tikėdami, jog gali pasiekti ir daugiau“, – po patekimo į finalą kalbėjo „Energijos“ treneris Arūnas Aleinikovas.

„Mums rungtynės buvo nekokios. Nors žinojome jų svarbą ir buvome susikaupę, bet sukritus jų pirmiems įvarčiams, mes nesugebėjome realizuoti savo progų. Trečiąjį kėlinį pradėjome atsilikdami 0:3, stengėmės pelnyti greitą įvartį, bet to padaryti nepavyko ir nepaisant vieno įvarčio, perlaužti rungtynių mums nepavyko. Rungtynės buvo sunkios, žinojome, kad bus nelengva ir gavosi tai, kaip gavosi“, – po pralaimėjimo pasisakė „Kaunas City“ kapitonas Vytautas Jagelavičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.