EUROLYGA 2023

Rusų isterikos priepuolis po ukrainiečių atsisakymo net stovėti šalia jų per varžybas: „Jie provokuoja, jie elgiasi iššaukiančiai“

„Ukrainiečiai elgėsi provokuojančiai, iššaukiančiai“, – tokiais įrašais argresorės Rusijos žiniasklaidoje skelbiamos žinios apie savaitgalį vykusias pasaulio gimnastikos taurės varžybas Dohoje, kur paskutinį kartą varžytis dar galėjo karą Ukrainoje pradėjusių rusų sportininkai.

 Ukrainiečiai nepanoro bendrauti su valstybės agresorės Rusijos sportininkais.<br> lrytas.lt koliažas
 Ukrainiečiai nepanoro bendrauti su valstybės agresorės Rusijos sportininkais.<br> lrytas.lt koliažas
 Daniela Batrona<br> instagram.com nuotr.
 Daniela Batrona<br> instagram.com nuotr.
 Daniela Batrona<br> instagram.com nuotr.
 Daniela Batrona<br> instagram.com nuotr.
 instagram.com nuotr.
 instagram.com nuotr.
Rusas Ivanas Kuliakas "pasipuošė" agresoriaus valstybės ženklu.<br>stop kadras
Rusas Ivanas Kuliakas "pasipuošė" agresoriaus valstybės ženklu.<br>stop kadras
Rusas Ivanas Kuliakas "pasipuošė" agresoriaus valstybės ženklu.<br>stop kadras
Rusas Ivanas Kuliakas "pasipuošė" agresoriaus valstybės ženklu.<br>stop kadras
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Mar 7, 2022, 7:54 PM, atnaujinta Mar 7, 2022, 7:55 PM

Rusus tiesiog siutino faktas, jog ukrainiečiai atsisakinėjo bendrauti su jais, isterijos priepuoliai pratrūko ir po to, kai Ukrainos gimnastė per apdovanojimą atsisakė stovėti šalia Rusijos sportininkių

Rusijos gimnastikos rinktinės atstovai savo žiniasklaidai sekmadienį skundėsi itin „iššaukiančiu“ Ukrainos atletų ir visos delegacijos elgesiu pasaulio taurės etape, kuris kovo 2–5 dienomis vyko Dohoje.

Po vasario 24-osios įvykusios karinės rusų invazijos į Ukrainą ir tūkstančių nekaltų žmonių mirčių šios valstybės agresorės sporto vadovai viešai verkšleno, kad varžybose Kataro sostinėje jautėsi nepatogiai.

Rusijos gimnastikos rinktinės vyriausioji trenerė Valentina Rodionenko skundėsi, kad ukrainiečiai atsisakė atvykti į apdovanojimų ceremoniją su agresorės gimnastėmis.

Ant prizininkų pakylos su Rusijos atstovėmis nepanoro lipti bronzos medalį įvairiaaukščių lygegrečių rungtyje iškovojusi 15-metė ukraineitė iš Rivno Daniela Batrona.

„Apdovanojimų ceremonijoje atrodė taip: dvi pirmąsias vietas laimėjo mūsų merginos, o bronzą laimėjo ukrainietė. Tai ji atsisakė eiti į apdovanojimus su mūsų mergaitėmis. Kur tai matyta? Ir organizatoriai kažkodėl sutiko su tuo ir ją apdovanojo atskirai. Kodėl toks išskirtinumas“, – „Match TV“ kanalui guodėsi V.Rodionenko.

Specialistė vaidino visiškai pasimetusia ir aikšino, kad nieko nežinanti apie situaciją su jos globotiniu Ivanu Kuliaku, kuris lygiagretėse laimėjo bronzos medalį ir į apdovanojimų ceremoniją atėjo ant savo aprangos užsiklijavęs raidę Z, žyminčia rusų okupantų karinę techniką. O pergalę šiose pratybose iškovojo būtent ukrainietis Ilja Kovtunas.

„Man, kaip delegacijos vadovei, apie tai net nepranešė. Nemačiau, kaip jis pasirodė per apdovanojimą su tokiais marškinėliais. Priešingai, ukrainiečiai niekaip nesureagavo į tokią situaciją. Jie ramiai išklausė savo šalies himną“, – bandė melagieną skleistgi V.Rodionenko.

Tačiau portalui champions.com ji iškart po varžybų ir incidento aiškino, kad taip viskas ir turėjo būti – V.Rodionenko postringavo, kad ji palaiko savo sportininką ir jo poelgis buvo atsakas į daugybę ukrainiečių provokacijų turnyro metu.

„Kadangi mes tylime, o jie meluoja, mus visi aktyviai šmeižia. Mūsų prašoma neprovokuoti, bet jie to nesiliauja daryti. Taip negalima toliau gyventi“ – tikino V.Rodionenko.

Ji visaip aiškino, kad Ukrainos rinktinė elgėsi chamiškai ir nesportiškai.

„Apskritai sportininkai iš Ukrainos viso turnyro metu elgėsi iššaukiančiai. Vaikščiojo apsivynioję savo vėliava ir niekas negalėjo nieko jiems pasakyti. Niekas nenorėjo su jais konflikto. Bet tai yra tiesioginis taisyklių pažeidimas. Tai iššaikiantis elgesys ... Bet mes ju žinome, jiems fašistinė valdžia griežtai uždraudė bendrauti su mumis ir su baltarusiais“, – skundėsi treneris.

Agresorės gimnastikos rinktinės trenerė pabrėžė, kad per varžybas Dohoje situacija rusams buvo pasibaisėtina: „Turėjome tik vieną norą: kuo greičiau išskristi ir grįžti namo. Nes visą tą laiką buvo toks jausmas, kad kažkas virš mūsų kabo, kad kažkas tuoj gali atsitikti su mumis. Nežinojome, kokių provokacijų gali imtis ir kaip gerai jas gali įvykdyti Ukrainos sportininkai“.

Tačiau Rusijos gimnastams nereikės nervintis ateityje – jie nuo kovo 7 dienos nušalinti nuo tolesnių tarptautinių varžybų.

Paskutiniuoju lašu, kuris perpildė tarptautinės bendruomenės kantrybės taurę buvo būtent rusų gimnasto I.Kuliako prisikabinta prie aprangos Z raidė.

Ukrainos kariuomenė yra išplatinusi informaciją, kad Rusijos karinės technikos žymėjimas Ukrainoje yra Z raidė ir tai reiškia, kad tai – Rytų pajėgos, o jei Z yra apibraukta kvadratu, tai – Iš Krymo puolanti grupuotė.

Po tokio jo išsiškokimo Tarptautinė gimnastikos federacija (FIG) galiausiai griežtai prabilo, nors leido rusams pasirodyti Dohoje kaip neutraliems sportininkams.

„Tarptautinė gimnastikos federacija prašys Gimnastikos etikos komisijos pradėti drausmines procedūras prieš Ivaną Kuliaką dėl jo šokiruojančio elgesio Dohoje vykusio turnyro metu“, – rašoma pranešime.

FIG jau priėmė sprendimą nuo pirmadienio – kovo 7 dienos neleisti tiek Rusijos, tiek ir Baltarusijos gimnastams varžytis FIG organizuojamose varžybose.

Rusijos gimnastikos federacijos prezidentas Vasilijus Titovas aikšino, kad jie gins sportininką, bet pripažįsta, kad šis pažeidė apdovanojimų ceremonijos nuostatas. Sportininkai privalėjo pasirodyti vilkėdami treningus, o rusas pasirodė su sportinę aprangą – kitaip priklijuota Z raidė nebūtų matoma.

„Mes jį bet kuriuo atveju ginsime nuo sankcijų. Bet, manau, jis netyčia surengė tokią demonstraciją. Yra aprangos reglamentas, kaip sportininkas turi pasirodyti per apdovanojimus. Tai buvo FIG taisyklių sulaužymas.

Jis specialiai neužsivilko treningo, bet gal jį reikėjo tik bausti, o ne diskvalifikuoti. O dabar girdžiu, kad planuojama visus diskvalifikuoti ir suspenduoti“, – bandė teisinti savo fedferacijos narį prezidentas.

Vasario 24 d. ankstų rytą Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui įsakius pradėti karą, Ukrainą puolė rusų pajėgos. Rusijos įsiveržimas į nepriklausomą kaimyninę valstybę jau pareikalavo tūkstančių gyvybių. Vakarų pasaulis pasmerkė tokį V.Putino elgesį ir ėmėsi itin griežtų sankcijų prieš šalį agresorę Rusiją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.