EUROLYGA 2023

Paralimpinė svajonė dužo į šipulius: ukrainietė sulaukė šokiruojančios žinios iš karo talžomos tėvynės

Dėl vasario 24 dieną prasidėjusios Rusijos karinės invazijos prieš Ukrainą tiek Rusijai, tiek ir Baltarusijai užsidarė galimybė startuoti kovo 4-ąją prasidėjusiose Pekino paralimpinėse žaidynėse. Priešingai nei šalys agresorės, žiemos sporto šventėje gali varžytis Ukrainos paralipiečiai, tačiau vienai iš jų paralimpiada baigėsi net neprasidėjusi.

Ukrainos biatlonininkė sulaukė liūdnos žinios.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Ukrainos biatlonininkė sulaukė liūdnos žinios.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-03-09 15:34, atnaujinta 2022-03-09 15:36

Biatlonininkė Anastasija Laletina ruošėsi paralimpiniam startui, tačiau 19-metės svajonės dužo į šipulius po iš karo talžomos Ukrainos atskriejusios liūdnos žinios.

Sportininkė sužinojo, kad jos tėvas yra patekęs į okupantų rusų nelaisvę. Ši žinia šokiravo A.Laletiną, o dėl netinkamos emocinės būsenos biatlonininkė atsisakė startuoti paralimpinėse žaidynėse.

Šią informaciją užsienio naujienų poralams patvirtino Ukrainos paralimpinės rinktinės atstovai.

Ukrainiečiai Pekine vykstančiose žaidynėse medalius skina vieną po kito – medalių lentelėje Ukraina rikiuojasi trečioje vietoje (19 medalių, iš kurių 6 – aukso).

Vasario 24 d. ankstų rytą Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui įsakius pradėti karą, Ukrainą puolė rusų pajėgos. Rusijos įsiveržimas į nepriklausomą kaimyninę valstybę jau pareikalavo tūkstančių gyvybių. Vakarų pasaulis pasmerkė tokį V.Putino elgesį ir ėmėsi itin griežtų sankcijų prieš šalį agresorę Rusiją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.