Paralimpinė svajonė dužo į šipulius: ukrainietė sulaukė šokiruojančios žinios iš karo talžomos tėvynės

Dėl vasario 24 dieną prasidėjusios Rusijos karinės invazijos prieš Ukrainą tiek Rusijai, tiek ir Baltarusijai užsidarė galimybė startuoti kovo 4-ąją prasidėjusiose Pekino paralimpinėse žaidynėse. Priešingai nei šalys agresorės, žiemos sporto šventėje gali varžytis Ukrainos paralipiečiai, tačiau vienai iš jų paralimpiada baigėsi net neprasidėjusi.

Ukrainos biatlonininkė sulaukė liūdnos žinios.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Ukrainos biatlonininkė sulaukė liūdnos žinios.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 9, 2022, 3:34 PM, atnaujinta Mar 9, 2022, 3:36 PM

Biatlonininkė Anastasija Laletina ruošėsi paralimpiniam startui, tačiau 19-metės svajonės dužo į šipulius po iš karo talžomos Ukrainos atskriejusios liūdnos žinios.

Sportininkė sužinojo, kad jos tėvas yra patekęs į okupantų rusų nelaisvę. Ši žinia šokiravo A.Laletiną, o dėl netinkamos emocinės būsenos biatlonininkė atsisakė startuoti paralimpinėse žaidynėse.

Šią informaciją užsienio naujienų poralams patvirtino Ukrainos paralimpinės rinktinės atstovai.

Ukrainiečiai Pekine vykstančiose žaidynėse medalius skina vieną po kito – medalių lentelėje Ukraina rikiuojasi trečioje vietoje (19 medalių, iš kurių 6 – aukso).

Vasario 24 d. ankstų rytą Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui įsakius pradėti karą, Ukrainą puolė rusų pajėgos. Rusijos įsiveržimas į nepriklausomą kaimyninę valstybę jau pareikalavo tūkstančių gyvybių. Vakarų pasaulis pasmerkė tokį V.Putino elgesį ir ėmėsi itin griežtų sankcijų prieš šalį agresorę Rusiją.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.