EUROLYGA 2023

D. Rapšys sveikino Lietuvą su Nepriklausomybės atkūrimo diena: plaukiko akys krypo į Ukrainą

Geriausias šalies plaukikas Danas Rapšys skyrė sveikimą Lietuvai, kuris buvo skirtas šalies Nepriklausomybės atkūrimo metinėms.

Danas Rapšys.<br>T.Bauro nuotr.
Danas Rapšys.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 11, 2022, 11:24 AM

26-erių panevėžietis savo feisbuke pripažino, kad ši šventinė diena yra kitokia nei būdavo anksčiau, o kalbėdamas apie laisvės svarbą jis nepamiršo ir šiuo metu Rusijos karinių veiksmų talžomos ir už demokratiją kovojančios Ukrainos.

„Šiandien Lietuvos laisvės diena kitokia. Šiandien mes laisvi rinktis kur gyventi, ką valgyti, kur treniruotis. O visai šalia Ukrainos žmonės, tarp kurių turiu bičiulių ir kolegų, tą laisvę priversti ginti ginklu. Man sunku suvokti, kaip kas nors gali kėsintis į kitų žmonių arba valstybės laisvę. Tačiau tai realybė, o žodis LAISVĖ įgyja naują prasmę. Už laisvę – mūsų visų ir Ukrainos!“, – rašė D.Rapšys.

Ketvirtadienio (vasario 24 d.) ankstų rytą Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui įsakius pradėti karą, Ukrainą puolė rusų pajėgos.

Rusijos įsiveržimas į nepriklausomą kaimyninę valstybę jau pareikalavo tūkstančių gyvybių. Vakarų pasaulis pasmerkė tokį V.Putino elgesį ir ėmėsi itin griežtų sankcijų prieš šalį agresorę Rusiją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.