EUROLYGA 2023

Bokso legenda V. Klyčko apie karą su V. Putino armija: „Tai yra didžiausia mano kova gyvenime“

Ukrainos bokso legenda Vladimiras Klyčko papasakojo apie siaubinga šių dienų realybę kovojant su Vladimiro Putino kariais.

 Vladimiras Klyčko<br> AP/Scanpix nuotr.
 Vladimiras Klyčko<br> AP/Scanpix nuotr.
 Broliai Klyčko<br> REUTERS/Scanpix nuotr.
 Broliai Klyčko<br> REUTERS/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 13, 2022, 8:11 AM, atnaujinta Mar 13, 2022, 8:36 AM

Buvęs pasaulio bokso sunkiasvorių čempionas kartu su savo broliu, Kijevo meru Vitalijumi Klyčko nedvejoję pasiėmė ginklus į rankas ir pareiškė, jog yra pasiruošę mirti gindami savo šalį.

45-erių Vladimiras Klyčko ragino rusus izoliuoti nuo visų sporto varžybų ir perspėjo, kad Ukrainos moterys ir vaikai miršta nuo puolančios šalies agresijos. Jis ragino įvairias organizacijas sekti Tarptautinio olimpinio komiteto (IOC) pėdomis, jai rekomendavus uždrausti Rusijos ir Baltarusijos sportininkams bei pareigūnams dalyvauti tarptautinėse varžybose.

Pirmadienį V.Klyčko paskelbė vaizdo įrašo, kuriame buvo parodyta jo kelionė į gimdymo palatą Kijeve, kur nuo Rusijos invazijos pradžios gimė 82 kūdikiai.

„Gyvenimas tęsiasi. Nuo karo pradžios tik šioje ligoninėje gimė 82 vaikai. Atsiranda vis daugiau ukrainiečių ir jų atsiras kasdien“, – kalbėjo buvęs boksininkas.

Kalbėdamas su Daily Mirror Vladimiras teigė, kad būtent dabar yra didžiausia jo kova.

„Boksas yra sportas, o čia yra karas ir jame mūsų žmonės žūsta. Šio pokalbio su jumis metu nekaltos moterys, vaikai ir civiliai susidurs su bombomis, raketomis ir siaubinga karo tikrove. Žmonės sako, jog tai yra didžiausia mano kova gyvenime ir aš su tuo sutinku. Labai liūdna kai supranti koks bauginantis karas yra“, – kalbėjo V.Klyčko.

Ukrainietis padėkojo britams už palaikymą, bet paskatino juos eiti toliau, remiant kampaniją, kuria siekiama sustabdyti Rusijos sportininkus nuo varžybų pasauliniuose sporto renginiuose.

Kalbėdamas apie kritiką dėl Didžiosios Britanijos reakcijos į Ukrainos nepaprastąją padėtį pabėgėlių atžvilgiu, jis sutiko, kad tai „apgailėtina“, ir sakė, kad „visada įmanoma padaryti daugiau“. Iš pradžių buvo išduota tik 50 skubių vizų, nepaisant to, kad 13 tūkst. 500 ukrainiečių kreipėsi į Didžiąją Britaniją.

Paskutiniai Vladimiro komentarai pasirodė po to, kai jis išsiuntė vaizdo žinutę, raginančią Vakarų pasaulį stoti prieš „Rusijos agresiją“.

„Kviečiu visus tarptautinius partnerius stebėti šią tragediją, kuri šiais laikais vyksta Ukrainoje, ir šį beprasmį karą, kuris neturės nei laimėtojų, nei pralaimėtojų. Aš tik noriu jums pasakyti, kad turime likti vieningi prieš šią agresiją, šią Rusijos agresiją.

Neleiskite, kad tai tęstųsi Ukrainoje, neleiskite, kad tai vyktų Europoje ir galiausiai pasaulyje. Vieningi mes stiprūs. Palaikykite Ukrainą, ačiū“, – kalbėjo Vladimiras.

Kiek anksčiau su CNN kalbėdamas Kijevo meras Vitalijus Klyčko kalbėjo panašiais žodžiais kaip ir brolis.

„Mūsų nedomina, kokia stipri yra Rusijos kariuomenė, mes pasiruošę kautis. Mes esame pasirengę mirti už savo šalį ir savo šeimas, nes tai mūsų namai. Tai mūsų ateitis ir kažkas nori ateiti į mūsų namus ir pavogti iš mūsų ateitį“, – teigė meras.

Vitalijus taip pat plojo „nuostabiam“ ir „didžiuliui patriotiniam judėjimui“ iš ukrainiečių, kurie liko kovoti, o „senieji žmonės, gydytojai ir aktoriai“ ėmėsi ginklo, kad sukurtų laikiną armiją.

„Mes likome priešais vieną stipriausių pasaulio kariuomenių. Noras būti nepriklausomiems mums yra pagrindinis prioritetas. Ir mes giname savo šeimas, miestą, šalį ir ateitį.

Šiuo metu vyksta didžiulis patriotinis judėjimas. Seni žmonės, ar galite įsivaizduoti? Gydytojai, aktoriai, aktoriai iš teatro, daugybė profesijų, kurios niekada nesitikėjo kautis, laikyti ginklus. Bet dabar jie ateina pas mus, pasiruošę kautis. Tai yra nuostabu“, – kalbėjo Vitalijus Klyčko.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.