EUROLYGA 2023

ITF išmetė Rusiją ir Baltarusiją iš komandinių teniso taurių turnyrų

Tarptautinės teniso federacijos (ITF) direktorių taryba patvirtino Rusijos ir Baltarusijos komandų pašalinimą iš 2022 m. Daviso taurės ir Billie Jean King taurės varžybų.

 Daviso taurės varžybos vyks be rusų.<br> Zuma/Scanpix nuotr.
 Daviso taurės varžybos vyks be rusų.<br> Zuma/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 15, 2022, 9:22 AM

Reaguojant į Rusijos sukeltą karą Ukrainoje sustabdyta Rusijos ir Baltarusijos narystė ITF ir dalyvavimas ITF tarptautinėse komandinėse varžybose.

Nepaisant to, kad Rusija automatiškai pateko į 2022 m. Billie Jean King taurės kovas, ji negalės kovoti dėl titulo.

Aukščiausią reitingą turinti 2021 m. pusfinalio pralaimėtoja Australija užims Rusijos vietą, o Slovakija, kuri atrankoje turėjo susikauti su Australija, automatiškai žais kitame etape.

Tas pats taikoma ir Belgijai, kuri šių metų balandžio 15-16 dienomis vyksiančiose atrankos varžybose turėjo varžytis su Baltarusija.

2022 m. finale Australija, Slovakija, Belgija ir Šveicarija dalyvaus su kitomis septyniomis atrankos etapo ir šeimininkės šalimi, kurios dar nepaskelbta.

Daviso taurės varžybose Serbija, kaip aukščiausią reitingą turinti komanda tarp 2021 m. pralaimėjusių pusfinalių dalyvių, užims Rusijos vietą 2022 m. Daviso taurės finale.

Daviso taurės finalo komitetas taip pat paskelbs pakaitinę komandą iš 12 pralaimėjusių šalių 2022 m. atrankoje, kuri vyko kovo 4 ir 5 dienomis.

Ši komanda susikaus su 2021 m. finalininke Kroatija, 2021 m. pusfinalio dalyve Serbija, Didžiąja Britanija ir dar 12 šalių, kurios anksčiau šį mėnesį laimėjo 2022 m. atrankos mačus – Argentina, Australija, Belgija, Prancūzija, Vokietija, Italija, Kazachstanu, Pietų Korėja, Nyderlandais, Ispanija, Švedija ir JAV.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.