EUROLYGA 2023

Įvertino rusų riedulininkų nuotrauką ir paaiškino Z raidės reikšmę ivrite: „Kai jie inkš, parodykite toms atmatoms“

Karas Ukrainoje vienaip pateikiamas visam pasauliui, kitaip – agresorės Rusijos piliečiams. Jei ant karinės rusų technikos, kaip priklausymas tai armijai, piešiama Z raidė Europai asocijuojasi su agresija, invazija, mirtimis ir prievarta, tai rusams – pasididžiavimas bei Ukrainos išlaisvinimo nuo neva fašizmo simbolis.

 Rusijos ledo riedulininkai taip palaiko karą Ukrainoje.<br> stop kadras
 Rusijos ledo riedulininkai taip palaiko karą Ukrainoje.<br> stop kadras
Rusų pasirinkta  Z raidė kare Ukrainoje lyginama su išviete. <br> stop kadras
Rusų pasirinkta  Z raidė kare Ukrainoje lyginama su išviete. <br> stop kadras
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2022-03-15 15:29, atnaujinta 2022-03-15 15:35

Ukrainos kariuomenė yra išplatinusi informaciją, kad Rusijos karinės technikos žymėjimas Ukrainoje yra Z raidė ir tai reiškia, kad tai – Rytų pajėgos, o jei Z yra apibraukta kvadratu, tai – Iš Krymo puolanti grupuotė.

Rusijoje dėl išprotėjusios propagandos kiekio ir blokuojamų socialinių tinklų gyventojai nežino, kas vyksta Ukrainoje. Visi tiki, kad agresorė Rusijos armija elgiasi gražiai, nukenčia tik kariniai objektai, o civiliai gyventojai jaučiasi saugūs.

Deja, ten nežino, kad iš Ukrainos dėl Vladimiro Putino paskelbto karo namus buvo priversti palikti daugiau kaip 2,5 mln. žmonių, vien tik Mariupolyje per miesto blokadą ir apšaudymus žuvo jau 2600 gyventojų, bombarduojami visi didieji Ukrainos miestai.

Feisbuko vartotojas Denisas Kravecas pateikė Rusijos aukšiausiosios ledo riedulio lygos pirmenybių nuotrauką, kurioje matosi ledo arenoje stovinčios dvi ekipos, kurios specialiai sudarė Z raidę – tokiu būdu ledo riedulininkai palaikė agresoriaus elgesį Ukrainoje.

D.Kravecas parašė: „Kai rusų sportininkai inkš, kad „sportas yra už politikos ribų“ – parodykite jiems tą nuotrauką. Tai agresorių Maskvos „Dinamo“ ir Chabarovsko „Neftianik“ mačas. Išvalyti visas tas atmatas iš tarptautinių varžybų – tegul su Abchazija ar Sirija žaidžia“.

Sustoję į Z raidę ledo riedulininkai prieš čempionato antrąjį pusfinalį išklausė agresoriaus himną.

„Patys matote, kaip neįprastai stovi arenoje ledo riedulininkai. Patys suprantate, ką tai reiškia – tai tik pasako, kad sportininkai, sirgaliai yra su savo armija, su savo prezidentu“, – patosiškai situaciją aiškino rusų televizijos komentatorius.

Pateikus šią nuotrauką, internautai aiškiai pasiuntė rusus paskui jų „rusišką laivą“.

Ne vienas komentaras turėjo įrašus „zombiai“, „debilai“, , o viena iš internautų – Olga Sokolova parašė: „Z yra septintoji raidė semitų kalboje ivrite ir tai reiškia vyrišką organą. Šiaip, bendram išsilavinimui“.

Ketvirtadienio (vasario 24 d.) ankstų rytą Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui įsakius pradėti karą, Ukrainą puolė rusų pajėgos.

Rusijos įsiveržimas į nepriklausomą kaimyninę valstybę jau pareikalavo tūkstančių gyvybių. Vakarų pasaulis pasmerkė tokį V.Putino elgesį ir ėmėsi itin griežtų sankcijų prieš šalį agresorę Rusiją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.