EUROLYGA 2023

Skambus Didžiosios Britanijos sporto ministro pareiškimas: norintiems žaisti Vimbldone rusams teks išsižadėti V. Putino

​Didžiosios Britanijos sporto ministras Nigelas Huddlestonas pareiškė, kad geriausias Rusijos tenisininkas Danijilas Medvedevas turėtų išsižadėti Vladimiro Putino, jeigu norės dalyvuati prestižiniame Vimbldono turnyre.

 D. Medvedevas ir A. Rubliovas.<br> ZUMAPRESS.com/Scanpix nuotr.
 D. Medvedevas ir A. Rubliovas.<br> ZUMAPRESS.com/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-03-15 16:51, atnaujinta 2022-03-21 15:16

N.Huddlestonas sakė, kad veiksmai prieš Rusijos sportininkus turėtų neapsiriboti vien tik nacionalinių komandų ir tų asmenų, kurie rungtyniauja su Rusijos vėliava, draudimu.

„Mums reikia patikinimų, kad jie nėra Vladimiro Putino šalininkai, ir svarstome, kokių reikalavimų mums gali prireikti“, – sakė jis.

N.Huddlestonas kalbėdamas Skaitmeninės, kultūros, žiniasklaidos ir sporto atrankos komiteto posėdyje sakė, kad vyko diskusijos su Vimbldono organizatoriais dėl galimų reikalavimų Rusijos tenisininkams.

„Daugelis šalių susitarė, kad neleis Rusijos atstovams varžytis, bet kai kalbame apie individualius asmenis, viskas tampa sudėtingiau, todėl diskutuojame su sporto pasaulio, koks turėtų būti atsakas.

Absoliučiai niekas iš nešančių Rusijos vėliavą neturėtų būti įleidžiami. Daugelis sportininkų turi kelias pilietybes, daugelis kitų norėtų ir galėtų dalyvauti kaip nesusiję, vėliavos nenešantys sportininkai. Bet aš manau, kad tai turi būti daugiau nei tai.

Trumpai tariant, ar man būtų patogu, jog laimėtų Rusijos sportininkas su šalies vėliava? Ne“, – kalbėjo parlamentaras.

Rusijos vyrų tenisas šiuo metu išgyvena aukso amžių.

26-erių D.Medvedevas šiuo metu yra pirmoji pasaulio raketė. Tiesa, po prasto pasirodymo „Indian Wells“ turnyre tenisininkas kovo 21-ąją nukris į antrąją vietą.

7-ąją reitingo vietą pasaulyje užima kitas rusas 24-erių Andrejus Rubliovas.

Abu tenisininkai tik prasidėjus karui Ukrainoje išskart pasisakė prieš agresiją ir prašė karo nutraukimo.

Vasario 24 d. ankstų rytą Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui įsakius pradėti karą, Ukrainą puolė rusų pajėgos. Rusijos įsiveržimas į nepriklausomą kaimyninę valstybę jau pareikalavo tūkstančių gyvybių. Vakarų pasaulis pasmerkė tokį V.Putino elgesį ir ėmėsi itin griežtų sankcijų prieš šalį agresorę Rusiją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.