EUROLYGA 2023

„Formulė 1“ N. Džokovičiaus skandalų išvengs – įvedė griežtą COVID-19 taisyklę

„Formulė 1“ nusprendė užbėgti įvykiams už akių ir užsitikrinti, kad prestižinės lenktynės neturės tokių skandalų, į kokią šiemet pateko teniso žvaigždė iš Serbijos Novakas Džokovičius.

 2022 metų „Formulės 1“ sezonas startuos kovo 20 dieną Bahreine.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 2022 metų „Formulės 1“ sezonas startuos kovo 20 dieną Bahreine.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 16, 2022, 10:55 PM

Organizatoriai ruošiasi įvesti naują taisyklę – dirbti galės tik pasiskiepiję nuo COVID-19.

Toks žingsnis reikš, kad nė vienas vadinamojo vidinio rato darbuotojas negalės atlikti savo užduočių, jeigu nebus pilnai paskiepytas.

Taisyklė galios visam „Formulės 1“ personalui – lenktynininkams, komandų nariams, žiniasklaidai, personalui ir visiems svečiams, kurie lankosi lenktynėse ir gauna leidimą prieiti arčiau ekipų.

Tiesa, ši taisyklė jokių nepatogumų lenktynininkams nesukels – pasak BBC, visų komandų lyderiai yra pilnai pasiskiepiję.

Tačiau toks „Formulės 1“ žingsnis gali apsaugoti nuo kitų nemalonumų. Pernai atvykstantiems į JAV „Grand Prix“ Teksase buvo būtina parodyti dviejų vakcinų sertifikatą, kitos šalys irgi turi savų taisyklių, tad iš anksto užsitikrinus, kad visi darbuotojai bus paskiepyti, komandoms nereikės sukti galvos ar aiškintis problemų paskutinę akimirką.

Dėl sprendimo buvo sutarta Tarptautinės automobilių sporto asociacijos (FIA) valdybos susitikimą.

„Formulė 1“ taip pat griežčiau žiūrės į tai, kad visos komandos atitiktų visų dalyvaujančių valstybių COVID-19 pandemijos valdymo taisykles.

Tiesa, „Formulė 1“ ruošiasi taikyti ir išimčių. Pasak BBC, FIA svarsto leisti individualias išimtis, jeigu asmuo bus pasiruošęs itin dažnam testavimuisi.

Persirrgimas koronavirusu į išimtis nepateks ir priežastimi pilnai nesiskiepyti nebus.

Naujosios taisyklės ir šiek tiek švelnins „Formulės 1“ COVID-19 protokolą – sumažės testavimosi dažnumas. Teigiamo testo atveju artimi kontaktai bus nustatomi ir įvardijami pagal konkrečios šalies nurodymus.

Pernai galiojusi burbulo sistema, kuri apribojo žmonių kontaktus, jau nebebus privaloma, tačiau FIA ją ir toliau stipriai rekomenduos.

„Formulė 1“ buvo pirmuoju pagrindiniu tarptautiniu sporto renginiu, kuriam po pandemijos smūgio pavyko užtikrintai atsigauti ir veikti 2020 metais. Organizacija sėkmingai vykdė du sezonus ir 39 lenktynes, kai pritaikė itin griežtus apribojimus, itin sumažinusius kontaktų skaičių.

Nuo pandemijos pradžios keturi „Formulės 1“ lenktynininkai susirgo koronavirusu ir dėl ligos praleido dalį lenktynių: Sergio Perezas ir Lance'as Strollas, kai jie 2020 metais priklausė „Racing Point“ komandai, Lewisas Hamiltonas 2020-aisiais ir pernai Kimi Raikkonenas, praleidęs Nyderlandų ir Italijos „Grand Prix“.

Ne varžybų metu COVID-19 yra sirgę Charlesas Leclerc'as, Lando Norrisas, Pierre'as Gasly, Nikita Mazepinas.

Šį sezoną „Formulė 1“ ruošiasi rekordiniam 23 lenktynių sezonui.

2022 metų „Formulės 1“ sezonas startuos kovo 20 dieną Bahreine.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.