EUROLYGA 2023

Teniso raketę į ginklą iškeitęs O. Dolgopolovas: „Rusija turi būti atskirta nuo bet kokio sporto“

Buvęs Ukrainos tenisininkas Oleksandras Dolgopolovas išreiškė pasipiktinimą teniso federacijomis, dėl per daug pasyvių veiksmų.

 A. Dolgopolovas.<br> REUTERS/Scanpix nuotr.
 A. Dolgopolovas.<br> REUTERS/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 17, 2022, 12:47 PM, atnaujinta Mar 18, 2022, 2:10 PM

33-ejų metų sportininkas pats grįžo į Kijivą, kur vardan tėvynės iškeitė raketė į ginklą.

Kalbėdamas su BBC O.Dolgopolovas teigė, kad Rusijos žaidėjų, tokių kaip pirmoji pasaulio raketė Danijilas Medvedevas, žaidimas po neutralią vėliava jokios įtakos nedaro ir kol vyksta karas Ukrainoje, Rusijos sportininkams turėtų būti uždrausta varžytis teniso turnyruose.

Tarptautinė teniso federacija (ITF) Daviso ir Billie Jean King taurėse uždraudė dalyvauti Rusijos olimpinio komiteto (ROC) ir Baltarusijos rinktinėms, tačiau kaip ir ATP bei WTA turnyruose, rusai ir baltarusiai gali žaisti kaip individualūs tenisininkai.

D.Medvedevas jau kiek anksčiau pasisakė, jog nepritaria karui Ukrainoje, taip pat prieš jį nusistatęs buvo ir kitas rusas, 7-oji pasaulio raketė Andrejus Rubliovas.

Tačiau buvusi 13-oji pasaulio raketė O.Dolgopolovas teigia, jog yra nusivylęs teniso valdžia.

„Aš pažįstu juos asmeniškai. Esu netgi žaidęs prieš Danijilą. Jie yra puikūs vyrukai ir prieš juos nieko neturiu, tačiau tikiu, jog Rusija turi būti atskirta nuo bet kokio sporto. Manau, jog kiekvienas rusas atsakingas už savo šalies valdžią ir prezidentą.

Žinome, kad buvimas neutraliu atėmus vėliavą nieko nepakeis. Net su sankcijomis, kurios dabar yra įvestos Rusijai, kurios sugriovė jos ekonomiką nėra pakankama priežastis Vladimirui Putinui sustoti“, – kalbėjo buvęs tenisininkas.

O.Dolgopolovas teigė, jog jį „įkvepia“ matyti, kad daugelis Ukrainos sportininkų, įskaitant tenisininką Serhijų Stachovskį, sugrįžo į Ukrainą kovoti. Norėdamas pasiruošti grįžimui į Ukrainą, O.Dolgopolovas keletą dienų dalyvavo kariniuose mokymuose su buvusiu kariu.

„Eidamas į tokią vietą turi suprasti, kaip veikia ginklas. Tai nereiškia, kad man to prireiks – nežinau, ar reikės. Tai reiškia, kad galiu apsiginti. O jei pasirodysiu kokiame nors mūšyje, šausiu ir pataikysiu į norimą tašką“, – kalbėjo ukrainietis.

Perteikdamas dabartinę emociją O.Dolgopolovas papasakojo įvykį, kuris vos netapo šeimos tragedija.

„Pyktis. Mano mergina bandė išvykti su savo vaiku gal prieš 10 dienų. Jų automobilis buvo apšaudytas kalašnikovų ar panašiai. Jiems viskas gerai, bet trys automobiliai priešais buvo sunaikinti. Jie žudo civilius gyventojus, ištisas šeimas. Man pasakė, kad vienos jos draugės šeima žuvo su vaikais, su moterimis. Taigi mes tiesiog jaučiame pyktį“, – karo nuotaikomis dalijosi O.Dolgopolovas.

Vasario 24 d. ankstų rytą Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui įsakius pradėti karą, Ukrainą puolė rusų pajėgos. Rusijos įsiveržimas į nepriklausomą kaimyninę valstybę jau pareikalavo tūkstančių gyvybių. Vakarų pasaulis pasmerkė tokį V.Putino elgesį ir ėmėsi itin griežtų sankcijų prieš šalį agresorę Rusiją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.