EUROLYGA 2023

R. Federeris Ukrainos vaikams skirs pusę milijono dolerių

Legendinis Šveicarijos tenisininkas Rogeris Federeris tiesia pagalbos ranką nuo Rusijos sukelto karo Ukrainoje kenčiantiems vaikams.

 R. Federeris.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 R. Federeris.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 18, 2022, 5:37 PM, atnaujinta Mar 18, 2022, 5:40 PM

Šveicaras paskelbė, jog jo kontroliuojamas paramos fondas skirs 500 tūkst. JAV dolerių, kad užtikrintų mokslų tęsimą Ukrainos vaikams.

Rusai karą Ukrainoje pradėjo vasario 24 d. ir jau ne kartą buvo užpuolę civilius ligoninėse mokyklose ar net darželiuose, kur buvę žmonės galėjo tikėtis jaustis saugiai.

„Mano šeima ir aš esame pasibaisėję matydami vaizdus iš Ukrainos ir plyšta širdis matant, kaip nekalti žmonės yra siaubingai paveikiami. Mes norime taikos“, – rašė R.Federeris.

40-metis per savo karjerą praleido net 310 savaičių būdamas pirmąja pasaulio rakete ir iškovojo 20 didžiojo kirčio titulų.

Svariai prie paramos prisideda ir kita buvusi pirmoji pasaulio raketė – škotas Andy’s Murray’us. Tenisininkas kovo 8-ąja paskelbė, jog visus šiais metais gautus laimėjimus iš turnyro paaukos humanitarinei pagalbai ukrainiečiams ir jų vaikams.

Vasario 24 d. ankstų rytą Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui įsakius pradėti karą, Ukrainą puolė rusų pajėgos. Rusijos įsiveržimas į nepriklausomą kaimyninę valstybę jau pareikalavo tūkstančių gyvybių. Vakarų pasaulis pasmerkė tokį V.Putino elgesį ir ėmėsi itin griežtų sankcijų prieš šalį agresorę Rusiją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.