EUROLYGA 2023

Rusijos sporto žvaigždės M. Lasickienės spjūvis valdžiai – atsisako bendrauti

Rusijos olimpinė šuolio į aukštį čempionė 29-erių Marija Lasickenė atsisakė susitikti su agresorės Rusijos sporto ministru Olegu Matycinu, pranešė jos vyras lietuviškų šaknų turintis sportininkės vyras Vladas Lasickas.

M.Lasickienė.<br>Imago/Scanpix nuotr.
M.Lasickienė.<br>Imago/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 18, 2022, 12:57 PM, atnaujinta Mar 18, 2022, 2:30 PM

Penktadienį ministras skelbė, kad kovo 21 dieną žadėjo aptarti paramos priemones Rusijos sportininkams esamų sankcijų dėl karo Ukrainoje akivaizdoje. Į susitikimą be kitų atletų buvo kviesta ir triskart pasaulio čempionė M.Lasickienė.

Rusijos ir Baltarusijos lengvaatlečiams ketvirtadienį užsidarė visi keliai į tarptautinę areną. Skelbiama, jog Tarptautinė lengvosios atletikos federacija uždraudė agresiorių atletams varžytis „Deimantinės lygos“ kovose, kurios startuos gegužės 13-ąją, o iš viso šiame sezone planuojama surengti šios lygos etazpų.

Taip pat Rusijos ir Baltarusijos sportininkai nėra įtraukti ir į pasaulio lengvosios atletikos uždarų patalpų čempionatą, kuris penktadienį prasidės Belgrade.

„Sporto ministerijos pranešimas spaudai mane nustebino, nes Maša nedavė sutikimo šiam susitikimui. Dėl to ji atsisakė šio renginio. Jai nereikia paramos, jai reikia galimybės varžytis su stipriausiais pasaulio atletais. Bet šiuo klausimu, kaip matome, Mašai nepadėjo nei sporto ministras, nei Rusijos olimpinis komitetas ir jo vadovas, nei vietinė federacija“, – parašė V.Lasickas.

Kai tik buvo pranešta, kad M.Lasickienė neatvyks į susitikimą, Sporto ministras nutarė perkelti galimą pokalbį su atletais į kovos 23 dieną.

Rusijos sporto funkcionierius pokalbį apie galimus gelbėjimosi variantus nori aptarti su federacijų vadovais, treneriais, dailiojo čiuožimo atstovėmis Anna Ščerbakova, Nikita Kacalapovu, Viktorija Sinicina, lengvaatletėmis Maria Lasickiene, Anželika Sidorova, gimnastėmis Dina ir Arina Averinomis.

„Visi mato, kad Tarptautinis olimpinis komitetas siūlo nieko nerengti Rusijoje. Užsieniečių atvykimas – neįmanomas. Juos diskvalifikuoja iš visų tarptautinių organizacijų.

O lengvoji atletika apskritai negali nieko rengti su užsieniečiais. Sporto ministerija ir toliau kliedi ir vaidina, kad dirba“, – parašė M.Lasickienės vyras, matydamas žinią, jog Sporto ministerija bando kurti kažkokias lygas tarp rusus palaikančių valstybių.

Vasario 24 d. ankstų rytą Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui įsakius pradėti karą, Ukrainą puolė rusų pajėgos. Rusijos įsiveržimas į nepriklausomą kaimyninę valstybę jau pareikalavo tūkstančių gyvybių. Vakarų pasaulis pasmerkė tokį V.Putino elgesį ir ėmėsi itin griežtų sankcijų prieš šalį agresorę Rusiją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.