EUROLYGA 2023

Ledo ritulio čempionato finalas: antrųjų rungtynių pabaigoje triuškinamai nutolę „Hockey Punks“ atstatė lygybę

Lietuvos ledo ritulio čempionate sužaistos antrosios finalo rungtynės, po kurių finalo serijoje rezultatas tapo lygus. Pirmąsias rungtynes išvykoje laimėjusi „Energija“ sekmadienį Elektrėnų ledo rūmuose nesugebėjo antrą kartą nugalėti reguliariojo sezono nugalėtojų Vilniaus „Hockey Punks“ ledo ritulininkų.

 Finalo serijos rezultatas tapo lygus.<br> hockey.lt nuotr.
 Finalo serijos rezultatas tapo lygus.<br> hockey.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-03-20 19:19, atnaujinta 2022-03-20 19:22

Svečiai iš Vilniaus triumfavo rezultatu 8:1 ir išlygino serijos iki trijų pergalių rezultatą – 1:1.

Pirmajame kėlinyje netrūko atakų prie abejų komandų vartų, o aktyviau jas kūrę vilniečiai buvo vieninteliai per šį kėlinį savo progą pavertę įvarčiu. „7bet-Hockey Punks“ į priekį išvedė Aliaksejus Kuveka (08:54, rez. perd. Tadas Kumeliauskas).

Antrąjį kėlinį žaisdami daugumoje pradėję „Energijos“ atstovai būtent šios kiekybinės persvaros metu atstatė lygybę. Tikslus buvo Donato Kumeliausko metimas (20:55, rez. perd. Dominykas Motiejūnas, Egidijus Binkulis). Tiesa, ilgai lygus rezultatas švieslentėje neišsilaikė, kai puikų metimą į viršutinį vartų kampą atlikęs Ernestas Trukšnys antrą kartą rungtynėse išvedė į priekį „pankus“ (28:09, rez. perd. Denisas Kuzminovas).

Įpusėjus rungtynėms komandų emocijos peržengė leistinas ribas, o susistumdymas aikštėje peraugo į Aurimo Gaidausko ir Roko Bacevičiaus muštynes, po kurių sekė ilga pertrauka siekiant išdalinti galybę baudos minučių, kurias užsidirbo du Elektrėnų ir trys Vilniaus ekipos žaidėjai.

Po šio stabdymo komandos kiek sumažino savo tempą, o tai buvo naudingiau „7bet-Hockey Punks“ atstovams, kurie įtvirtino savo persvarą po Tado Kumeliausko įvarčio (36:43, rez. perd. Rokas Bacevičius).

Trečiojo kėlinio pradžioje „Energija“ turėjo net tris progas daugumai, bet jų metų jiems pasižymėti nepavyko, o mažumas neutralizavę „pankai“ surengė tikslų išpuolį. Nuo oponento kojos ritulį į vartus pasiuntė Martynas Miliūnas (50:10, rez. perd. Dino Mukovozas).

Ketvirtąjį įvartį praleidę šeimininkai nebesugebėjo surasti jėgų sugrįžimui į rungtynes, o pagreitį įgavę vilniečiai naudojosi oponentų klaidomis dar keturis kartus pasiųsdami ritulį į „Energijos“ vartus. Rungtynių pabaigoje dviem įvarčiais pasižymėjo Aivaras Bendžius (55:04, rez. perd. Jaunius Jasinevičius, T. Kumeliauskas ir 59:32, rez. perd. A. Kuveka), o vienu T. Kumeliauskas (56:23, rez. perd. Edgaras Rybakovas, J. Jasinevičius) ir R. Bacevičius (59:59, rez. perd. E. Rybakovas, Edvinas Boroška).

„Rungtynės prasidėjo tikrai neblogai, pora kėlinių buvo tokie, kad arba vieni, arba kiti galėjo būti priekyje. Tikriausiai kovą iš abejų komandų pusės matė ir žiūrovai, o aš neturiu jokių priekaištų savo komandai. Deja, rungtynių pabaigoje kiek sustojome, o aš nenorėjau forsuoti komandos ir varyti jų į priekį, kai matėsi, jog jų baigtis jau buvo nulemta. Rūbinėje pasakiau, kad žaidėjai neieškotų priekaištų vieni kitiems, turime ilsėtis ir ruoštis kitoms rungtynėms“, – po pralaimėjimo pasisakė „Energijos“ treneris Arūnas Aleinikovas.

„Gera pradžia – pusė darbo. Gerai pradėjome rungtynes, visi buvo įsijungę į rungtynes, buvo daug momentų į abi puses, bet mes jų sukūrėme daugiau nei varžovai. Po pirmo kėlinio atkreipėme dėmesį į varžovų kontratakas, ten pasitaisėme ir pasiekę įvartį dar labiau pajautėme jų ritmą. Deja, bet visi susistumdymai ir muštynės išmušė mus iš vėžių, reikėjo vėl iš naujo susirinkti bei trečiajame kėlinyje įrodėme, kad galime mušti įvarčius“, – po pergalės kalbėjo „Hockey Punks“ treneris Mindaugas Kieras.

Kitos Lietuvos čempionato finalo rungtynės bus žaidžiamos jau antradienį, 20:15 val. Vilniaus „Pramogų“ arenoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.