EUROLYGA 2023

FIDE išspyrė pusmečiui rusų didmeistrį už šlovinantį laišką V. Putinui

Tarptautinės šachmatų federacijos (FIDE) Etikos komisija šešiems mėnesiams nušalino Rusijos didmeistrį Sergejų Kariakiną. Dėl planetos šachmatų karūnos kovojęs rusas pasisakė už Rusijos karą Ukrainoje. Jis parašė laišką agresorių rusų prezidentui Vladimirui Putinui, kuriame dėkojo už karinius veiksmus.

S.Kariakinas palaiko V.Putiną.<br>Instagram nuotr.
S.Kariakinas palaiko V.Putiną.<br>Instagram nuotr.
S.Kariakinas palaiko V.Putiną.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
S.Kariakinas palaiko V.Putiną.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
S.Kariakinas palaiko V.Putiną.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
S.Kariakinas palaiko V.Putiną.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Mar 21, 2022, 4:24 PM, atnaujinta Mar 21, 2022, 4:39 PM

Sergejus Kariakinas buvo pripažintas kaltu pažeidęs FIDE Etikos kodekso 2.2.10 straipsnį ir jam uždrausta šešis mėnesius dalyvauti kaip žaidėjui bet kuriame FIDE reitinguojamame šachmatų turnyre. Nuobauda įsiteisėja nuo šio sprendimo priėmimo dienos – 2022 metų kovo 21 dienos“, – rašoma federacijos pranešime.

FIDE Etikos kodekso 2.2.10 punktas numato bausmę dėl šachmatų ir FIDE reputacijos menkinimo.

Dėl nušalinimo D. Kariakinas negalės žaisti FIDE pretendentų į šachmatų karūną turnyre, kuris vyks birželio 16 – liepos 7 dienomis.

Rusijos didmeistris S.Kariakinas palaikė Rusijos prezidentą agresorių V.Putiną dėl jo paskelbto karo Ukrainoje.

„Brangus Vladimirai Vladimirovičiau, rašau jums šiuo sunkiu metu, kai jūsų vadovaujama šalis kovoja už taikių Donbaso ir Luhansko liaudies respublikos rusų gyventojų saugumą.

Jūs kovojate už Ukrainos demilitarizavimą ir denacifikavimą su režimu, dėl kurio politinių tikslų ir ambicijų kilo pavojus visos Europos bei mūsų šalies saugumui.

Atidžiai seku vykstančią specialiąją operaciją krašte, kuriame praleidau vaikystę, kur išmokau žaisti šachmatais ir kur iki šiol gyvena mano artimieji.

Išreiškiu jums, mūsų vyriausiasis vadas, visapusišką savo paramą ginant Rusijos, mūsų daugianacionalinės gimtinės žmonių interesus, šalinant grėsmes ir atkuriant taiką!“, – socialiniame tinkle twitter rašė S.Kariakinas.

Taip pat Etikos komisija svarstė ir Rusijos didmeistriio Sergejaus Šipovo drausmės bylą – šachmatininkas kritikavo FIDE už per didelį organizacijos politikavimą ir 2022 metų pasaulio šachmatų olimpiados perkėlimą iš Rusijos. Tačiau dėl savo žodžių S.Šipovas buvo išteisintas.

Anksčiau FIDE iki papildomos pranešimo sustabdė Rusijos ir Baltarusijos rinktinių dalyvavimą jos globojamuose turnyruose.

Pasaulio čempionatų turnyruose organizacija rusams ir baltarusiams leido varžytis tik po FIDE vėliava.

Vasario 24 d. ankstų rytą Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui įsakius pradėti karą, Ukrainą puolė rusų pajėgos. Rusijos įsiveržimas į nepriklausomą kaimyninę valstybę jau pareikalavo tūkstančių gyvybių. Vakarų pasaulis pasmerkė tokį V.Putino elgesį ir ėmėsi itin griežtų sankcijų prieš šalį agresorę Rusiją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.