EUROLYGA 2023

Propagandos pripumpuotas Rusijos slidininkų treneris užsipuolė norvegus: jūs bombardavote Libiją

Rusiją kartu su Baltarusija dėl agresijos prieš Ukrainą pašalinus beveik iš visų sporto varžybų treneriai ir sportininkai įsijungė į valdžios propagandos chorą pasitelkdami net ir absurdiškus išvedžiojimus, kad pateisintų rusų veiksmus.

 J.Borodavka užsipuolė norvegus.<br> NTB/Scanpix nuotr.
 J.Borodavka užsipuolė norvegus.<br> NTB/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 5, 2022, 10:08 AM, atnaujinta Apr 5, 2022, 10:13 AM

Rusijos slidinėjimo rinktinės treneris Jurijus Borodavka pareiškė, kad Norvegijai turėtų būti uždrausta dalyvauti varžybose reaguojant į Libijos bombardavimą prieš 11 metų.

Su norvegais seniai žodžių karą tęsiantis J.Borodavka šaukė, kad jie „kalba nieko nesuprasdami“.

Tarptautinė slidinėjimo federacija (FIS) reaguodama į agresiją prieš Ukrainą uždraudė Rusijos ir Baltarusijos slidininkams dalyvauti varžybose.

Iš pradžių FIS leido abiejų šalių sportininkams dalyvauti kaip neutraliems atletems, bet paskui paskelbė visišką draudimą po Norvegijos slidinėjimo federacijos spaudimo.

J.Borodavka savo šalies slidinėjimo portalui sakė, kad jo nuomonė apie žmones pasikeitė po to, kai Rusijai paskelbtos sankcijos dėl invazijos į Ukrainą.

„Laikui bėgant ėmiau į žmones žiūrėti kitaip, – sakė J.Borodavka. – Jie kalba nieko nesuprasdami. Jie nežino nei Rusijos istorijos, nei konflikto priežasčių. Bet jie kalba tai, ką sako Vakarų propaganda.“

J.Borodavka pareiškė, kad Norvegijai taip pat turėtų būti taikomos sankcijos dėl Libijos bombardavimo 2011 metais. Jo teigimu, tada Norvegijos pajėgos numetė 588 bombas ant Libijos, kai NATO siekė pašalinti ilgametį šalies lyderį Muammarą Gaddafi.

„Ar norvegai žino, kad jų lėktuvas bombardavo Libijos gyventojus? Gal jie pasišalins iš lenktynių ir taikys sau sankcijas bent jau atgaline data? Prieš ką nors sakydami ir klijuodami šaliai ir sportininkams etiketes pagalvokite.

Nereikia būti papūgomis ir petražolėmis. Mus rėmusių žmonių vardų neįvardinsiu, bet net norvegai rašė jei ne palaikymo žodžius, tai bent klausimus, prašydami paaiškinti, kas vyksta“, – tikino rusas.

Rusijos armijai įveržus į Ukrainą vasario 24 d. rusai neteko galimybės baigti pasaulio taurės sezoną, tačiau jų rezultatai nebuvo panaikinti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.