EUROLYGA 2023

„Korėjos Zombis“ pasiryžęs nutraukti įspūdingą australo UFC pergalių seriją

20 laimėtų kovų iš eilės. Taip fantastiškai MMA (Mišrių kovos menų) varžybose nuo 2013 metų grumiasi australas Alexanderis Volkanovskis.

 „Korėjos Zombis“ pasiryžęs nutraukti įspūdingą australo UFC pergalių seriją<br> USA TODAY Sports/Scanpix nuotr.
 „Korėjos Zombis“ pasiryžęs nutraukti įspūdingą australo UFC pergalių seriją<br> USA TODAY Sports/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 8, 2022, 10:46 AM

Neįtikėtiną jo pergalių seriją sekmadienį Džeksonvilyje (JAV) UFC narve sieks nutraukti labai rimtas varžovas – „Korėjos Zombiu“ vadinamas Jung Chan Sung‘as. Tai bus puslengvio svorio kategorijos (iki 65,8 kg) akistata.

33 metų 168 cm ūgio A.Volkanovskis yra puslengvio svorio kategorijos čempionas. Tarp visų svorio kategorijų kovotojų jis užima itin aukštą trečiąją reitingo vietą. Australijos sportininko sąskaitoje MMA turnyruose – 23 pergalės (11 nokautais) ir tik vienas pralaimėjimas. UFC varžybose jis laimėjo visas dešimt kovų. Buvęs boksininkas A.Volkanovskis anksčiau MMA varžybose galynėjosi ir lengvojo (iki 70,3 kg) ), ir pusvidutinio (iki 77,1 kg) svorio kategorijose.

Praėjusioje akistatoje pernai rugsėjį A.Volkanovskis palaužė Briano Ortegos iš JAV pasipriešinimą ir antrą kartą apgynė čempiono vardą. Jį australas iškovojo 2019 metais, kai privertė pasiduoti amerikietį Maxą Holloway. Šį kovotoją užpernai australas nugalėjo dar kartą.

35 metų 175 cm Jung Chan Sung‘as pastaruoju metu šventė tris pergales iš keturių galimų. Praėjusioje kovoje pernai liepą Pietų Korėjos sportininkas nuskriaudė amerikietį Daną Ige‘ą. „Korėjos Zombis“ MMA varžybose laimėjo 17 kovų (6 nokautais), 6 kartus suklupo.

2013-aisiais buvęs kikboksininkas Jung Chan Sung‘as grūmėsi dėl čempiono diržo, bet jį nokautavo brazilas Jose Aldo. Korėjietis UFC puslengvio svorio kategorijos reitinge šiuo metu rikiuojasi ketvirtas.

Įdomus faktas, kad „Korėjos Zombis“ anksčiau savo karjeroje yra padaręs net pusketvirtų metų pertrauką (2013-2017 m.). Taip nutiko dėl jį kamavusių sunkių traumų ir dėl to, kad jis vėliau atliko tarnybą Pietų Korėjos armijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.