EUROLYGA 2023

Po istorinės E. Stanionio pergalės – kontroversiškas kirtis lietuviui: jis nėra čempionas, jo niekas nežino

Sekmadienį boksininkas Eimantas Stanionis iškovojo saldžiausią pergalę ne tik savo karjeroje, bet ir profesionalaus Lietuvos bokso istorijoje. 27-erių kaunietis „AT&T“ stadione Teksase įveikė metais už jį vyresnį rusą Radžabą Butajevą ir iškovojo WBA reguliaraus pusvidutinio svorio kategorijos pasaulio čempiono diržą.

E.Stanionis ir E.Hearnas.<br>AP/Scanpix nuotr. koliažas.
E.Stanionis ir E.Hearnas.<br>AP/Scanpix nuotr. koliažas.
Eimantas Stanionis.<br>AP/Scanpix nuotr.
Eimantas Stanionis.<br>AP/Scanpix nuotr.
E.Stanionis.<br>AP/Scanpix nuotr.
E.Stanionis.<br>AP/Scanpix nuotr.
Eddie Hearnas.<br>AP/Scanpix nuotr.
Eddie Hearnas.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Apr 18, 2022, 8:15 AM

To per visą Lietuvos profesionalaus bokso istoriją nebuvo pavykę padaryti niekam.

Lietuvis už varžovą atliko daugiau nei 80 tikslių smūgių (222-140), nors rusas smūgiavo pusantro šimto kartų daugiau (601-747).

Vis dėlto įspūdingas pasirodymas ir iškovotas titulas sužavėjo ne visus. Garsus bokso vadybininkas bei svarbiausių kovų organizatorius Eddie Hearnas sumenkino sekmadienį lietuvio iškovotą pergalę ir pridūrė, kad jo laimėtas titulas neturi didelės svarbos.

E.Hearnas savo teiginius bandė argumentuoti žodžiais, kad E.Stanionio iškovotas titulas yra reguliarusis, o ne WBA (Super) kategorijos pasaulio čempiono diržas.

Vadybininkas kirto ir pačiam lietuviui, teigdamas, kad jis nėra žinomas pasaulyje, o tai taip pat turi įtakos galimoms E.Stanionio kovoms bei galimybei ateityje kautis dėl „aukštesnio“ rango titulų.

„Ši situacija yra panaši kaip ir su Davidu Avanesijanu. Šie vaikinai yra geri kovotojai, tačiau niekas jų nežino. Galbūt jums atrodo, kad aš kalbu per daug įžūliai, bet taip nėra.

Pripažįstu, kad jie yra geri kovotojai, bet jei į vieną lentyną statytume E.Stanionį, D.Avanesijaną ir Mikey Garcia – M.Garcia kovos surinktų kur kas daugiau pinigų nei dvikovos su E.Stanioniu bei D.Avanesijanu, nors jie visi yra panašaus lygio kovotojai.

Turime galvoti ne tik apie varžovus, bet ir apie riziką, dėl kurios galime negauti pelno.

Velniop tą reguliarųjį diržą. Jį laimėjęs net negali vadintis pasaulio čempionu. Čia ir atsiranda rizika – E.Stanionio niekas nežino, o nugalėjęs jį net negalėtum vadintis pasaulio čempionu.

Tokiu atveju kur kas naudingiau rinktis kovą su Errolu Spence'u arba Terence'u Crawfordu, nes apie E.Stanionį niekas nėra girdėjęs.

Galime lažintis – šiame kambaryje pusė žmonių net nežino E.Stanionio, o jei jį atvežčiau į „O2“ areną Londone, už šią kovą parduotume vos 5 tūkst. bilietų. Tuo metu Adrienas Broneris leistų parduoti apie 20 tūkst. bilietų, o Conoras Bennas už tai uždirbtų per 2 mln. svarų“, – rėžė E.Hearnas.

E.Stanionis profesionaliame ringe liko neįveikiamas. Lietuvis laimėjo 14 pergalių, iš kurių 9 – nokautais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.