EUROLYGA 2023

Buriuotojas V. Strelčiūnas Europos jaunimo čempionate lenktyniaus dar tris dienas

Visą šventinį Velykų savaitgalį Europos ILCA 7 jachtų klasės jaunimo čempionato lenktynių distancijoje praleidęs Lietuvos atstovas Vėjas Strelčiūnas iškovojo vietą auksiniame laivyne ir likusias tris čempionato dienas tęs kovą dėl čempiono titulo su stipriausias čempionato dalyviais.

Vėjas Strelčiūnas.<br> R.Hajduko nuotr.
Vėjas Strelčiūnas.<br> R.Hajduko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 19, 2022, 11:15 AM

„Trečioji varžybų diena, kuri buvo ir paskutinė kvalifikacinių lenktynių diena, buvo sėkmingesnė nei antroji, nors sąlygos pernelyg daug nesiskyrė. Jos buvo labai nenuspėjamos, todėl svarbu buvo nedaryti daug klaidų. Likusias tris varžybų dienas lenktyniausiu auksiniame laivyne, stengsiuosi pakilti rezultatų lentelėje, nes manau, jog dar nesu ten kur galėčiau būti. Sąlygos ateinančiomis dienomis nusimato panašios, todėl galima tikėtis visko“,- teigė Vėjas Strelčiūnas.

Kvalifikacinės lenktynės Europos jaunimo čempionate vyko lengvo ir vidutinio vėjo sąlygomis, tad sportininkams ne kartą teko laukti atidėto lenktynių starto ant kranto.

Vis dėlto, kaip teigia Lietuvos atstovas, didžiausias iššūkis buvo vėjo nepastovumas. Dėl šio vėjo nepastovumo net ir geriausi taktiniai sprendimai lenktynių distancijoje gali nepasiteisinti, o rezultatą lemti tiesiog sėkmė atsidurti toje lenktynių distancijos pusėje, kurioje tuo momentu vėjas sustiprės ar pasisuks palankesniu kampu.

Po trijų dienų ir 6 lenktynių jaunasis Lietuvos atstovas užima 36-ąją poziciją tarp 110 sportininkų.

Dvejose iš šešerių lenktynių V. Strelčiūnas finišo liniją kirto geriausiųjų dešimtuke. Tokia pozicija leido buriuotojui užsitikrinti vietą auksiniame laivyne – stipriausiųjų viso čempionato dalyvių pusėje, su kuria likusiomis čempionato dienomis V. Strelčiūnas ir kovos dėl kuo aukštesnės pozicijos.

Europos jaunimo ILCA 7 čempionatas daugeliui sportininkų yra paskutinis laiptelis prieš žengiant į suaugusiųjų kategoriją šioje olimpinėje vyrų jachtų klasėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.