EUROLYGA 2023

A. Dolgopolovas Rusijos teniso žvaigždę išvadino melagiu: kvietė domėtis Bučos įvykiais ir nevaidmainiauti

Savaitės pradžioje prestižinio Vimbldono teniso turnyro organizatoriai paskelbė, kad artėjančioje teniso šventėje negalės dalyvauti šalių agresorių Rusijos ir Baltarusijos sportininkai. Antroji Rusijos bei aštuntoji pasaulio raketė Andrejus Rubliovas toki sprendimą vadino „nelogišku“ ir teigė, kad turnyro metu uždirbtus pinigus būtų paaukojęs nuo karo nukentėjusiems žmonėms. Tokie žodžiai įsiutino Ukrainos tenisininką Aleksandrą Dolgopolovą.

A.Rublevas.<br>AP/Scanpix nuotr.
A.Rublevas.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 23, 2022, 1:07 PM, atnaujinta Apr 23, 2022, 1:09 PM

Nuo karo pradžios aktyviai į savo gimtinės gynybą įsitraukusi 33-ejų Ukrainos teniso žvaigždė penktadienį socialinėje erdvėje pasmerkė A.Rublevo pasakytus žodžius bei atvirtai prakalbo apie ruso veidmainystę.

„A.Rubliovo pareiškimas yra tai, ką nuolat daro jų prezidentas ir propaganda – MELUOJA. Jis teigia, kad nieko nežino, kad nesuturi pakankamai žinių šiame kontekste – MELAS.

Dar likus 10 dienų iki karo pradžios jis dvejetų mače žaidė kartu su ukrainiečiu, taip pat gali laisvai bendrauti su kitais ATP turnyruose dalyvaujančiais tenisininkas. Jis tikrai viską žino. Net ir pirmosiomis karo dienomis ant vienos iš kamerų jis užrašė žodžius: „Karui – ne“.

Andrejau, nejaugi tikrai nežinai kas vyksta?

„Google“ paieškoje įvesk žodį „Buča“, arba paskambink man – parodysiu viską, tavo šalis Ukrainoje vykdo genocidą.

Ji kalba, kad nieko neišmano, o vėliau teigia, kad Vimbdlono organizatorių sprendimas niekam neišeis į naudą. Jis pradeda kalbėti apie demokratiją ir diskriminaciją. Bet juk minėjai, kad nieko nesupranti?

Jei tai yra tiesa, kodėl žadi aukoti visus pinigus nukentėjusioms šeimoms? Juk rusų karių šeimos kenčia taip pat? Kalbėk tikslingiau ir sakyk tiesą.

Žadi būti pirmasis, kuris aukos? Pagalvok iš naujo – Rogeris Federeris skyrė 500 tūkstančių JAV dolerių, „New York Jets“ – 1 mln. JAV dolerių, Davidas Beckhamas – 1 mln. svarų sterlingų, Anglijos „Premier“ lyga – 1 mln. svarų sterlingų, Madrido „Real“ – 1 mln. JAV dolerių, NASCAR – 1 mln. JAV dolerių. Šis sąrašas tęsiasi.

Geriau patylėtum, o ne meluotum. Tavo šalis prievartauja vaikus ir moteris, elgiasi kaip barbarai.

Ši kalba yra veidmainiška, kupina melo, o ATP ir WTA neturėtų dangstyti tokio elgesio.

Ačiū visam pasauliui už pagalbą. Apkabinu jus iš Kijevo, Ukrainos“, – asmeninės tviterio paskyros komentarų skiltyje rašė A.Dolgopolovas.

Vimbldono teniso turnyras Londone prasidės birželio 27-ąją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.