EUROLYGA 2023

Isterija Rusijoje – metams atėmus visas dailiojo čiuožimo varžybas klykiama visa gerkle: „Jūs sadistai“

Pirmadienį Tarptautinė čiuožimo federacija (ISU) paskelbė, kad Rusijai ir jos pagalbininkei kare su Ukrainos valstybe Baltarusijai nebus leidžiama rengti jokių dailiojo čiuožimo varžybų bent metus.

Kamila Valijeva negalės startuoti nei užsienyje, nei Rusijoje turėjusiuose vykti „Grand Prix“ turnyruose.<br> AFP/Scanpix.com nuotr.
Kamila Valijeva negalės startuoti nei užsienyje, nei Rusijoje turėjusiuose vykti „Grand Prix“ turnyruose.<br> AFP/Scanpix.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 25, 2022, 4:44 PM, atnaujinta Apr 25, 2022, 5:19 PM

To priežastis – jau trečią mėnesį vykdoma kraugeriška Rusijos agresija prieš Ukrainą ir jos žmones.

Visos iki tol planuotos „Grand Prix“ varžybos tiek agresorės Rusijos, tiek ir Baltarusijos teritorijose atšauktos iki 2023 metų gegužės mėnesio.

Maskva tikrai negalės rengti numatytų itin populiarių lapkričio 25-27 d. „Grand Prix“ varžybų, o iš Baltarusijos atimamos visos „Iššūkio“ taurės kovos.

„Grand Prix“ Maskvoje nevyks pirmą kartą nuo 1996 metų.

Taip pat ISU uždraudė abiejų šalių atstovams dalyvauti šio organizacijos rengiamame šių metų kongrese ir kandidatuoti į renkamas pareigas vadovybėje.

Tad iki šiol organizacijos viceprezidentu buvęs rusas Aleksandras Lakernikas ir dar valdyboje buvę penki jo tautiečiai bei vienas Baltarusijos valdininkas neteks darbo.

Kovo 1 dieną ISU uždraudė rusams ir baltarusiams dalyvauti visuose tarptautinės federacijos globojamuose turnyruose: per du mėnesius Rusijos ir Baltarusijos dailiojo čiuožimo meistrai jau negalėjo dalyvauti suaugusiųjų pasaulio čempionate, taip pat ir jaunių pasaulio čempionate.

Rusijoje dailusis čiuožimas yra viena populiariausių sporto šakų.

Vos tik ISU puslapyje buvo paskelbta ši žinia, Rusijoje prasidėjo tikra isterija: tiek politikai, tiek ir garsūs agresorės dailiojo čiuožimo atstovai suskubo kaltinti visus ir viską, kad tarptautinė federacija žlugdo pasaulinį dailųjį čiuožimą, neleidžia geriausiems planetos čiuožėjams rusams siekti įspūdingų pergalių.

Ledo šokėja olimpinė čempionė ir dabartinio Rusijos prezidento Vladimiro Putino spaudos atstovo Dmitrijaus Peskovo žmona Tatjana Navka pratrūko, kad ISU pasielgė žemiau viso įmanomo žmogiškojo orumo.

Kaip aiškino T.Navka, ji tikėjosi, kad ISU vadovai galiausiai „įjungs protą ir supras, kad Rusijos negalima izoliuoti, nes ji yra viso šio sporto flagmenė“.

„Ateityje šiems žmonėms, kurie priėmė tokį sprendimą, bus labai gėda. Sporto įtraukimas į politiką yra žemiau visko, – „Sport24“ cituoja T.Navką. – Dailiojo čiuožimo populiarumas buvo išlaikomas Rusijos ir Japonijos dailiojo čiuožimo atstovų dėka.

O dabar tas populiarumas tik trauksis ir menks. Gaila, kad dėl tokių sprendimų kenčia mūsų vaikinai ir merginos, nors jie niekuo nėra kalti“.

Žinoma dailiojo čiuožimo renginių prodiuserė Jana Rudkovskaja nepraleido progos pasimėtyti žaibais.

„Tai yra tikra savivalė. Tai chaosas, kurį bando sukurti tarptautinė bendruomenė“, – sakė J.Rudkovskaja.

„Kasdien matome aiškų faktą, kad jie sportą laiko neatsiejamą nuo politikos. Ir šie sprendimai daromi tik tam, kad mūsų sportininkai keistų sportinę pilietybę, kad atsisakytų savo tėvynės“, – tikino prodiserė.

Bene tituluočiausia rusų dailiojo čiuožimo trenerė ir sporto veteranė Tatjana Tarasova viešai pasmerkė Tarptautinės čiuožimo sąjungos sprendimus, o jos žodžius cituoja portalas metaratings.

„Nežinojau, kad ISU yra sadistai ir nemaniau, kad viskas taip pasisuks. Visi tie sprendimai yra iš piršto laužti ir neteisingi. Jie yra tik tam, kad būtų sunaikintas Rusijos dailusis čiuožimas, rusų dailiojo čiuožimo mokykla. Kito paaiškinimo nėra“, – sakė ji.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.