EUROLYGA 2023

Teniso legendos stoja į agresorių pusę: rusų ir baltarusių nušalinimą iš Vimbldono vadina „nesąžiningu“

Birželio pabaigoje startuos prestižinis Vimbldono teniso turnyras. Geriausi planetos tenisininkai Jungtinėje Karalystėje varžysis dėl vieno iš keturių „Didžiojo kirčio“ turnyrų titulo. Vis dėlto jame nebus galima išvysti šalių agresorių Rusijos ir Baltarusijos sportininkų, dėl jų valstybių vykdomos karinės agresijos Ukrainoje tenisininkams bus užtrenktos turnyro durys.

N.Džokovičius, A.Murray ir R.Nadalis.<br>APF/ZP/Scanpix nuotr. koliažas.
N.Džokovičius, A.Murray ir R.Nadalis.<br>APF/ZP/Scanpix nuotr. koliažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-05-02 12:52, atnaujinta 2022-05-02 13:01

Dar balandžio viduryje Vimbldono turnyro organizatoriai nusprendė, kad jame šiemet nesivaržys antroji pasaulio raketė iš Rusijos Danijilas Medvedevas, jo tautietis Andrejus Rubliovas (ATP-8) bei ketvirtoji moterų raketė iš Baltarusijos Aryna Sabalenka.

Vos pasirodžius šiam sprendimui jį sukritikavo geriausias planetos tenisininkas Novakas Džokovičius.

34-erių serbas, kaip ir daugelis jo tautiečių, vengia kalbėti apie Rusijos vykdomus karinius žiaurumus Ukrainoje.

„Negaliu palaikyti Vimbldono sprendimo. Manau, kad tai yra beprotiška. Kai politika kišasi į sportą – rezultatas nėra geras“, – „Sky Sports“ cituoja serbo žodžius.

Praėjus kelioms savaitėms teniso turnyro organizatorių sprendimą sukritikavo ir kitos šios sporto šakos žvaigždės – britas Andy Murray (ATP-78) ir ispanas Rafaelis Nadalis (ATP-4).

„Mano žiniomis, rusai ir baltarusiai gali žaisti tik tada, kai jie pasirašo deklaraciją prieš karą ir smerkia Rusijos režimą, bet nemanau, kad tai yra teisingas variantas.

Kalbėjausi su kai kuriais Rusijos ir Ukrainos žaidėjais. Man labai jų gaila ir aš nenoriu, kad kažkas nutiktų jiems ir jų šeimoms.

Nepritariu minčiai šalinti žaidėjus. Manau, kad organizatorių nurodymai nebuvo teisingi“, – prieš pirmadienį vyksiančią teniso dvikovą kalbėjo britas.

Jam pritarė ir legendinis ispanas R.Nadalis.

„Manau, kad šis organizatorių sprendimas yra labai nesąžiningas mano bičiulių iš Rusijos atžvilgiu. Tai nėra jų kaltė, kas šiuo metu vyksta su karu“, – R.Nadalį cituoja „Sky Sports“.

Rusų ir baltarusių nušalinimui iš Vimbldono turnyro nepritaria ir ATP bei WTA organizacijos. Teigiama, kad šiame turnyre tenisininkams gali būti nuspręsta nesuteikti ATP reitingo taškų.

Vimbldono teniso turnyras Londone prasidės birželio 27-ąją. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.