EUROLYGA 2023

Į Europos jaunių irklavimo čempionatą vyksiantys talentai buvo atrinkti pagal naują sistemą

„Naujasis Lietuvos irklavimo federacijos konsultantas Ianas Shore'as šįkart pasiūlė naują sportininkų atrankos sistemą, kurią išbandėme ir atrinkome pajėgiausias įgulas, kurios startuos Europos jaunių čempionate“, – pranešė šalies jaunių (U19) irklavimo rinktinės vyriausiasis treneris Tomas Valčiukas.

Saulė Kryževičiūtė ir Ūla Jonušaitė.<br> LIF nuotr.
Saulė Kryževičiūtė ir Ūla Jonušaitė.<br> LIF nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Mantas Stankevičius

May 3, 2022, 4:48 PM, atnaujinta May 3, 2022, 4:51 PM

Pasak trenerio, atrankos regata vyko dvi dienas pagal naują sistemą.

„Taip, startų buvo daug, tačiau distancija buvo trumpesnė – sportininkams reikėjo įveikti 1250 metrų, – informavo T.Valčiukas. – Taip, nebuvo lengva, tačiau turime suprasti, kad atrinkinėjome ne šiaip sveikatingumo grupės narius, o atletus į rinktinę“.

Gegužės 21-22 dienomis Varezėje (Italijoje) vyksiančiose pirmenybėse startuos trys Lietuvos įgulos. Merginų porinę dvivietę irkluos Ūla Jonušaitė ir Saulė Kryževičiūtė, merginų porinę keturvietę – Auksė Nastičiūtė, Agnė Kubaitytė, Ugnė Rudaitytė ir Ugnė Šakickytė, vaikinų porinę keturvietę – Matas Černevičius, Vilius Stonkus, Tadas Vaitkevičius, Domantas Riauba.

„Nenorėčiau užkrauti kokių nors įpareigojimų sportininkams, ar treneriams, kurie dirba su įgulomis, todėl apie lūkesčius nekalbėsiu. Tačiau atranka parodė, kad lyderių poziciją užima merginų porinė dvivietė, kitos dvi komandos turi potencialą. Viskas priklauso nuo treniruočių proceso, bet bandysime pasiekti kuo geriausią rezultatą“, – sakė T.Valčiukas.

S.Kryževičiūtė džiaugėsi, kad valtyje vėl teks sėdėti su Ū.Jonušaite. Pernai Miunchene vykusiose pirmenybėse merginos užėmė septintą vietą.

„Su Ūla keliame sau didelius tikslus, turime daug noro ir daug dirbame, – sakė S.Kryževičiūtė. – Tikslas – pagerinti praėjusių metų rezultatą, jei pasiseks, gal ir daugiau, bet suprantame, jog teks sunkiai dirbti. Kadangi su Ūla teko irkluoti praėjusiais metais, žinau, kaip viskas vyks. Dabar norėtųsi kiek pagerinti susiirklavimą“.

Vaikinų porinės keturvietės įgulos narys Domantas Riauba su dideliu malonumu prisimena Trakuose vykusią atrankinę regatą.

„Tai buvo viena iš geriausių treniruočių Trakuose, nes sužinojau savo technikos trūkumus ir sudalyvavau tikrai azartiškose lenktynėse tikrinant savo jėgas, – sakė jaunasis irkluotojas. – Keturvietė? Jaučiuosi ramus ir džiaugiuosi širdyje, kad turiu galimybę plėsti „žinių bagažą“, kuris bus vertingas ateityje būsimuose startuose su potencialiais komandos nariais“.

Paklaustas apie lūkesčius Europos pirmenybėse, D.Riauba net nesuabejojo: „Norime paties geriausio rezultato“.

„Europos čempionate norėtųsi parodyti, kodėl mes irkluojame treniruotėse net tuomet, kai lyja! Nes norime paties geriausio rezultato ir nėra mums svarbios nei irklavimo sąlygos, nei nuovargis, – sakė D.Riauba. – Esu tikras, kad treniruotėse suspėsime paruošti geriausią rezultatą, kurį nusivešime į Europos čempionatą ir parodysime visiems, ką galime. Žinoma, šiek tiek jaudinamės, prieš startą Europos čempionate, nes tai mums yra labai svarbu. Tai viena iš mūsų svajonės dalių – nuvykti į Europos čempionatą ir parsivežti ne tik naujus potyrius ar žinias, bet ir medalį“.

Šią savaitę Trakuose vyks ir atrankinė regata, po kurios paaiškės šio sezono jaunimo bei suaugusiųjų rinktinių nariai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.