EUROLYGA 2023

Palangoje surengtas naujo stiliaus kiokušin karatė seminaras pateisino ir lietuvių, ir užsieniečių lūkesčius

Kiokušin karatė klubas „Shodan“ šiemet ėmėsi iniciatyvos surengti pirmąjį tarptautinį treniruočių seminarą ir Palangoje įvykusiu renginiu liko itin patenkintas. Pajūryje susirinko per 200 sportininkų, kurių treniruotėms vadovavo patyrę meistrai.

 Seminaras Palangoje.<br> Organizatorių nuotr.
 Seminaras Palangoje.<br> Organizatorių nuotr.
 Seminaras Palangoje.<br> Organizatorių nuotr.
 Seminaras Palangoje.<br> Organizatorių nuotr.
 Seminaras Palangoje.<br> Organizatorių nuotr.
 Seminaras Palangoje.<br> Organizatorių nuotr.
 Seminaras Palangoje.<br> Organizatorių nuotr.
 Seminaras Palangoje.<br> Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Dalius Matvejevas

May 7, 2022, 12:09 PM

Tarptautinio treniruočių seminaro idėja gimė „Shodan“ įkūrėjo, praeityje garsaus kovotojo Luko Kubiliaus (Pasaulio absoliučios svorio kategorijos čempionato 3 vietos laimėtojas, Pasaulio taurės vicečempionas, 2 kartus Europos sunkaus svorio čempionas) galvoje.

„2019 metais buvau pakviestas kaip pagrindinis instruktorius į tarptautinę stovyklą Barselonoje. Mane tuomet pakvietė 2 kartus pasaulio ir 7 kartus Europos Jonathanas Tineo, – pasakojo L. Kubilius. – Stovykla Barselonoje rengiama jau daugiau nei 10 metų, 2019-aisiais į ją susirinko daugiau nei 300 dalyvių iš skirtinguose žemynuose įsikūrusių 20 valstybių.

Ten ir pamačiau, kad stovykla vyksta kiek kitaip nei pas mus įprasta – visas dėmesys skiriamas tik kovos technikai, svečiai iš karto dirba porose. Pagalvojau, kodėl gi Lietuvoje nepadarius tokios stovyklos?“

Pirmoji treniruočių stovykla Lietuvoje turėjo įvykti 2020 metų kovo viduryje, bet būtent tada prasidėjo suvaržymai dėl COVID-19 ir renginį teko atšaukti.

„Šiemet savo mintį pratęsėme ir kartu su mano mokytoju vienu kiokušin karatė pradininkų Lietuvoje Vladimiru Silvaško nusprendėme, kad ta stovykla vis dėlto turi įvykti, – pasakojo „Shodan“ vadovas. – Taip ir ėmėmės organizavimo.

Pirmiausia norėjome pakviesti tuos pačius instruktorius, kuriuos kvietėme 2020-aisiais, bet vienas iš jų negalėjo atvykti. O pats Barselonos stovyklos rengėjas J. Tineo prisiderino ir jo sulaukėme Lietuvoje.“

Užsiėmimus treniruočių stovyklos dalyviams vedė J. Tineo, V. Silvaško ir L. Kubilius.

„Stovyklos turinys buvo įdomus, vyko 5 užsiėmimai po 2 valandas. V. SIlvaško, J. Tineo ir aš dalinomės kovine patirtimi, rodėme kombinacijas, visiems buvo įdomu ir, manau, visi dalyviai liko patenkinti. Atsiliepimai buvo labai geri, manau, daug kas jau laukia kitų metų stovyklos ir visiems įdomu, koks bus mūsų kitas svečias“, – svarstė stovyklos rengėjas.

„Shodan“ savo veiklą pradėjo Klaipėdoje, bet geografiškai klubas jau išsiplėtė net už Žemaitijos regiono ribų, o pirmajai tarptautinei stovyklai pasirinko Palangą.

„Mūsų klubas turi jau 11 metų veikiančią grupę Palangoje, jos auklėtiniai yra daugkartiniai Europos čempionatų dalyviai, turime Lietuvos suaugusiųjų rinktinės narių, Europos jaunimo čempionatų prizininkų. Palanga garsėja ne tik kaip kurortas, bet ir kaip labai stiprus kiokušin karatė miestas, – aiškino L. Kubilius. – Dėkoju Palangos savivaldybei, kuri turi puikią sporto bazę ir prisidėjo prie mūsų renginio. Visi dalyviai liko labai patenkinti turėtomis sąlygomis ir, neabejoju, kad su malonumu ateityje sugrįš į šį puikų kurortą.“

Stovyklos iniciatorius tikėjosi, kad į pirmąjį renginį sutrauks 100-120 dalyvių, tačiau tikrovė viršijo lūkesčius dvigubai.

„Tikrai džiaugiamės dalyvių gausa, į stovyklą užsiregistravo net 217 žmonių. Tarp jų buvo ne tik lietuviai. Sulaukėme svečių iš Lenkijos, Norvegijos, Švedijos, Latvijos, Jungtinės Karalystės, o vienas instruktorių, kaip jau minėjau, buvo ispanas.

 

Tiesa, turėjome ir sveikatingumo, senjorų, jaunučių, jaunių grupės, tad visi turėjo progą pabūti su savo amžiaus ir sportinio lygio grupėmis. Manau, su šiuo sprendimu labai gerai pataikėme. Stovyklą sulaukė didelio susidomėjimo., visų dalyvių atsiliepimai buvo labai geri, tad neabejoju, kad visi norės kitais metais sugrįžti tiek į seminarą, tiek į puikų miestą. Taip pat manau, kad kitais metais turėsime ir ženklų dalyvių skaičiaus padidėjimą.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.