EUROLYGA 2023

J. Sinneris šoko į agresorės šalies sportininkų pusę: „Man liūdna dėl Rusijos tenisininkų draudimo Vimbldone“

Rusijos ir Baltarusijos tenisininkų pašalinimas iš Vimbldono nebuvo palankiai sutiktas geriausių pasaulio tenisininkų, o prie jų prisijungė ir 20-metis italas Jannikas Sinneris (ATP-13).

 J. Sinneris.<br> REUTERS/Scanpix nuotr.
 J. Sinneris.<br> REUTERS/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 9, 2022, 11:30 PM

Dvi teniso pasaulio legendos Novakas Džokovičius ir Rafaelis Nadalis išsakė savo požiūrį nevyniodami žodžių.

„Visada smerksiu karą, niekada nepalaikysiu karo, būdamas karo vaikas. Žinau emocinę traumą, kurią paliko karas, visi žinome, kas nutiko Serbijoje 1999 metais. Naujausioje Balkanų istorijoje mes turėjome daug karų.

Tačiau negaliu pritarti Vimbldono sprendimui, manau, kad tai beprotiška. Kai politika kišasi į sportą, rezultatas niekada nebūna geras. Tai beprotiškas sprendimas“, nepasitenkinimą liejo N.Džokovičius.

„Labai nesąžiningas sprendimas. Jie nelabai ką gali padaryti. Kuo jie kalti dėl to, kas vyksta? Man jų tikrai gaila. Tačiau sakau, kad tai, kas vyksta mūsų sporte, yra nesvarbu, kai susiduria su tiek daug žmonių, kurie miršta ir kenčia“, – prie serbo prisijungė R.Nadalis.

Paskutinis šiuo klausimu pasisakė Jannikas Sinneris, kuris pokalbyje su Italijos laikraščiu „Corriere della Sera“ pareiškė, kad jam liūdna dėl Rusijos tenisininkų.

„Tai, kas vyksta Ukrainoje, yra tragedija: mano mintys yra su kenčiančiųjų šeimomis, su vaikais, kurie yra įtraukti į šį konfliktą.

Man gaila Rusijos tenisininkų, man labai liūdna dėl jų: mano nuomone, sportininkai niekada neturėtų dalyvauti politinėse diskusijose. Tikiuosi, kad karas baigsis ir viskas kuo greičiau išsispręs. Tai labai opus klausimas, nežinau, ką dar pridurti“, – savo nuomonę išsakė J.Sinneris.

Vyrų turnyre dėl Vimbldono sprendimo nerungtyniaus buvusi pirmoji pasaulio raketė Danijilas Medvedevas, Andrejus Rubliovas, Karenas Chachanovas, Aslanas Karatsevas ir Ilja Ivaška.

Moterų turnyre taip pat nesivaržys dalis pajėgių tenisininkių: Aryna Sabalenka, Viktorija Azarenka, Anastasija Pavliučenkova, Daria Kasatkina, Veronika Kudermetova, Liudmila Samsonova ir Aliaksandra Sasnovich.

Vasario 24 d. ankstų rytą Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui įsakius pradėti karą, Ukrainą puolė rusų pajėgos. Rusijos įsiveržimas į nepriklausomą kaimyninę valstybę jau pareikalavo tūkstančių gyvybių. Vakarų pasaulis pasmerkė tokį V.Putino elgesį ir ėmėsi itin griežtų sankcijų prieš šalį agresorę Rusiją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.