EUROLYGA 2023

Rusijos ledo ritulininkams leista dalyvauti NHL naujokų biržoje

Nacionalinės ledo ritulio lygos (NHL) komisaras Gary Bettmanas patvirtino, kad Rusijos sportininkams liepos mėnesį bus leista dalyvauti NHL naujokų biržoje.

 Rusijos ledo ritulininkams leista dalyvauti NHL naujokų biržoje<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Rusijos ledo ritulininkams leista dalyvauti NHL naujokų biržoje<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 10, 2022, 9:42 PM

G.Bettmanas taip pat sakė, kad nėra priimtas sprendimas, ar Rusija bus pakviesta dalyvauti Pasaulio ledo ritulio čempionate – tarptautiniame turnyre, kurį organizuoja NHL ir kuris planuojamas kažkada prieš 2026 m. Milano-Kortinos žiemos olimpines žaidynes.

Jungtinėse Amerikos Valstijose ir Kanadoje įsikūrusi NHL įsakė savo komandoms nutraukti ryšius su Kontinentinės ledo ritulio lygos (KHL) klubais ir Rusijoje įsikūrusiais agentais.

Tačiau ji neuždraudė Rusijos žaidėjams rungtyniauti NHL ir netrukus prie varžybų gretų jų gali prisijungti ir daugiau.

„Mes nedelsdami pasmerkėme Rusiją. Mes nutraukėme savo verslo ryšius, dėl kurių buvo atsisakyta daugybės milijonų dolerių.

Manau, kad teisinga pabrėžti, kad mūsų žaidėjai žaidžia savo NHL komandose, o ne Rusijoje. Jų padėtis yra gana sudėtinga, ypač tų, kurių šeima grįžo į Rusiją.

Daugeliui žmonių gali būti sunku tai suprasti, bet manau, kad tai yra tikrovė, kurios negalima pamiršti „, – „SportsNet“ sakė NHL komisaras.

NHL naujokų birža turėtų vykti liepos 7 ir 8 dienomis Monrealyje.

NHL rungtyniauja keli Rusijos žaidėjai, įskaitant „Pittsburgh Penguins“ tris kartus Stenlio taurės čempioną Jevgenijų Malkiną ir 2019 m. „St. Louis Blues“ Stenlio taurės laimėtoją Vladimirą Tarasenko.

Aleksandras Ovečkinas yra bene žinomiausias iš NHL Rusijos žaidėjų ir tris kartus laimėjęs Harto atminimo trofėjų, įteiktą vertingiausiam lygos žaidėjui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.