EUROLYGA 2023

ATP su WTA lieja pyktį dėl rusų pašalinimo iš Vimbldono – planuoja sumenkinti turnyrą

Vimbldonui gresia perspektyva tapti turtingiausiu teniso parodomuoju turnyru. Prestižiniam turnyrui iškilo grėsmė prarasti reitingo taškų statusą.

 Rusijos tenisininkas D. Medvedevas.<br> AP/Scanpix nuotr.
 Rusijos tenisininkas D. Medvedevas.<br> AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 11, 2022, 2:14 PM

Balandžio mėnesį pasklebta, kad Vimbldonas tapo pirmuoju teniso turnyru pasaulyje, kuriame Rusijos ir Baltarusijos sportininkai buvo pašalinti dėl invazijos į Ukrainą.

ATP ir WTA leido sportininkams tęsti pasirodymus turnyruose ir jie galės dalyvauti kitame „Grand slam“ turnyre – „Roland Garros“.

Tačiau Vimbldoną valdantis „All England Club“ nusprendė priimti savarankišką sprendimą uždrausti dalyvauti agresorių šalių sportininkams.

Tada „Lawn Tennis Association“ (LTA) pasekė pavyzdžiu ir uždraudė jiems dalyvauti visose Didžiosios Britanijos turnyruose ant žolės kortų, tokiuose kaip „Cinch“ čempionatas „Queen's Club“ ir „Rothesay International“ Istborne.

Novakas Džokovičius ir Rafaelis Nadalis buvo vieni pirmųjų pasisakiusių prieš tokį sprendimą, o dabar Didžiojo kirčio ir likę Anglijoje turnyrai gali būti nubausti.

Kaip rašo „Daily Mail“, praėjusią savaitę Madrido atvirajame čempionate ir „Italian Open“ turnyre Romoje šią savaitę vyko susitikimai dėl to, ką daryti.

Ataskaitoje teigiama, kad iš Vimbldono ir kitų LTA renginių gali būti atimti oficialūs reitingo taškai, tad iš esmės visi jie taps parodomaisiais turnyrais.

Tai gali reikšti, kad daugybė žaidėjų nežais mažesniuose turnyruose ir dalyvaus kituose žolės turnyruose Vokietijoje ir likusioje Europoje.

Savo ruožtu tai sumažintų susidomėjimą Anglijos turnyrais tiek gyvai, tiek per televiziją, o aukšto reitingo žaidėjai, tokie kaip Matteo Berrettini, Casperas Ruddas ir Carlosas Alcarazas, užsiregistravęs žaisti „Queen's Club“, bet galbūt pasitrauks.

ATP yra ypač linkęs laikytis griežtos pozicijos Vimbldono požiūriu, kuriam vis tiek negrėstų pasitraukimai iš turnyro dėl siūlomo piniginio prizo ir prestižiškumo.

ATP dar nepriėmė jokio sprendimo, tačiau tikimasi, jog jis gali būti paskelbtas dar šią savaitę, o moterų WTA greičiausiai priimtų tokį patį sprendimą.

Vasario 24 d. ankstų rytą Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui įsakius pradėti karą, Ukrainą puolė rusų pajėgos. Rusijos įsiveržimas į nepriklausomą kaimyninę valstybę jau pareikalavo tūkstančių gyvybių. Vakarų pasaulis pasmerkė tokį V.Putino elgesį ir ėmėsi itin griežtų sankcijų prieš šalį agresorę Rusiją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.