EUROLYGA 2023

Tarptautinė bokso asociacija merkiasi prieš karą Ukrainoje – V. Putino draugas lieka favoritu prezidento rinkimuose

Nepaisant to, kad Rusija po invazijos į Ukrainą iš lėto dingsta iš sporto pasaulio, Umaras Kremliovas yra favoritas išlaikyti savo vietą Tarptautinės bokso asociacijos (IBO) prezidento poste penktadienį numatytuose rinkimuose.

 U. Kremlevas.<br> AP/Scanpix nuotr.
 U. Kremlevas.<br> AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 12, 2022, 9:28 AM

Klausimų dėl U.Kremliovo, kuris pirmą kartą buvo išrinktas į pareigas 2020 m. gruodį, pretendavimo į šias pareigas kilo daugeliui, atsižvelgiant į Rusijos invaziją į Ukrainą.

„Žinoma, jo neturėtų būti. Kiekvienas Rusijos pareigūnas, einantis aukštas pareigas, turėtų bent jau laikinai atsitraukti“, – kalbėdamas su „Dailymail“ sakė IBO vykdomajam komitetui artimas šaltinis.

U.Kremliovas yra žinomas Vladimirui Putinui ir IBO prezidentas dažnai kalbasi su Rusijos prezidentu. Vaizdo įraše, nufilmuotame 2019 m. Europos žaidynėse Minske, matyti, kaip jiedu ramiai bendrauja vienoje iš renginio vietų.

U.Kremliovas, kuriam iššūkį meta olandas Borisas van der Vorstas, iš esmės išgelbėjo mėgėjų bokso organizaciją nuo žlugimo po to, kai 2021 m. pasirašė pelningą rėmimo sutartį su Rusijos valstybine įmone „Gazprom“, kuri išlieka organiozacijoje ir toliau.

Nepaisant to, kad kitos sporto organizacijos ir klubai, tokie kaip UEFA bei Gelzenkircheno  „Schalke“, atsisakė susitarimų su Kremliaus remiama verslo grupe reaguodami į karą Ukrainoje. IBA nenurodė, kad ji ketina sekti pasaulio sporto špavyzdžiu.

„Jei esi geros reputacijos įmonė, šiuo metu nenorėsi savo vardą tapatinti su „Gazprom". Šis finansavimo šaltinis vis labiau kenkia karui ir politinei situacijai“, – pridūrė IBA šaltinis.

Nors Rusijos ir Baltarusijos boksininkams šiuo metu uždrausta dalyvauti IBO renginiuose, reaguojant į V.Putino sukeltą karą Ukrainoje, išlieka susirūpinimas dėl to, kad IBO nesiėmė veiksmų dėl U.Kremliovo pozicijos ir „Gazprom“ susitarimo.

Vasario 24 d. ankstų rytą Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui įsakius pradėti karą, Ukrainą puolė rusų pajėgos. Rusijos įsiveržimas į nepriklausomą kaimyninę valstybę jau pareikalavo tūkstančių gyvybių. Vakarų pasaulis pasmerkė tokį V.Putino elgesį ir ėmėsi itin griežtų sankcijų prieš šalį agresorę Rusiją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.