EUROLYGA 2023

Baltijos šalių nacionaliniai olimpiniai komitetai ragina suspenduoti Rusijos ir Baltarusijos sporto organizacijų atstovus

Tęsiantis Rusijos karo veiksmams Ukrainoje Baltijos šalių nacionaliniai olimpiniai komitetai kreipėsi į Europos olimpinių komitetų asociaciją (EOK).

 Spyros Capralos.<br>  Nuotraukos autorius: EOK.
 Spyros Capralos.<br>  Nuotraukos autorius: EOK.
Daugiau nuotraukų (1)

ltok.lt

2022-05-13 08:41

Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) prezidentė Daina Gudzinevičiūtė, Latvijos nacionalinio olimpinio komiteto prezidentas Zorzs Tikmers, ir Estijos nacionalinio olimpinio komiteto prezidentas Urmas Soorumaa laiške EOK vykdomajam komitetui išreiškė susirūpinimą jau trečią mėnesį nesibaigiančiais Rusijos karo veiksmais Ukrainoje ir paprašė suspenduoti Rusijos ir Baltarusijos nacionalinių olimpinių komitetų atstovus bei neleisti jiems dalyvauti Europos olimpinių komitetų asociacijos veikloje.

„Tai, kas jau trečią mėnesį vyksta visai šalia mūsų, yra labai baisu ir nesuvokiama. Savo veiksmais agresorė Rusija ir jai talkinanti Baltarusija Ukrainoje nepaiso jokių olimpinių ar humanitarinių principų, tačiau vis dar yra Europos olimpinių komitetų asociacijos narės. Rusijos olimpinis komitetas visai neseniai pabrėžė, kad tikrai dalyvaus ir EOK Generalinės asamblėjos sesijoje.

Pasikalbėję su Latvijos ir Estijos nacionalinių olimpinių komitetų prezidentais priėmėme sprendimą kartu paraginti EOK suspenduoti agresorės Rusijos ir jai talkinančios Baltarusijos olimpinių komitetų atstovus ir neleisti jiems dalyvauti EOK veikloje.

Mes nesuprantame, kaip esant šioms aplinkybėms olimpiniame judėjime šiuo metu galėtų toliau dalyvauti valstybės, kurioms olimpinės vertybės ir principai yra labai tolimi. Tikimės, kad EOK vykdomasis komitetas bus pasiruošęs priimti principinį sprendimą“, – sakė LTOK prezidentė D. Gudzinevičiūtė.

Praėjusią savaitę EOK išplatino asociacijos prezidento Spyros Capralos žinutę, kurioje šis išreiškė solidarumą Ukrainai ir jos žmonėms bei pasidžiaugė Europos nacionalinių olimpinių komitetu teikiama pagalba Ukrainos sportininkams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.