EUROLYGA 2023

Vieną po kito titulus skinantis ir teniso pasaulį drebinantis 19-metis vis dar nesijaučia įžymus

Ispanas Carlosas Alcarazas 2022-aisias stebina visus teniso gerbėjus ir būdamas vos 18 metų įsiveržė į pirmąjį dešimtuką, tačiau sportininkas ir toliau nesijaučia įžymus.

 C.Alcarazas.<br> IMAGO/Pressinphoto/Scanpix nuotr.
 C.Alcarazas.<br> IMAGO/Pressinphoto/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 15, 2022, 10:27 AM, atnaujinta May 16, 2022, 8:07 AM

19-metis C.Alcarazas šį sezoną jau spėjo iškovoti 4 trofėjus – tenisininkas triumfavo „Masters“ serijos turnyruose „Miami Open“ ir „Italian Open“ bei „ATP 500“ turnyruose Barselonoje ir Rio de Žaneire, o ispano pergalių ir pralaimėjimų santykis fantastiškas – 28/3.

Tokie pasiekimai C.Alcarazui 2022 kalendoriniais metais pagal surinktus taškus leidžia būti 3-oje pozicijoje (3460 taškai). Už jį daugiau taškų iškovojo tik Stefanosas Tsitsipas (3490) ir Rafaelis Nadalis (3620).

Tačiau nepaisant to, kad ispanas laikomas didžiausiu teniso talentu nuo Novako Džokovičiaus laikų, o jo pasiekimai teniso kortuose yra įspūdingi, C.Alcarazas teigia, jog nesijaučia įžymiu žmogumi.

„Tvarkausi gana neblogai. Visiems sakau, jog nesijaučiu esantis įžymus. Kai mane atpažįsta žmonės reaguoju ramiai“, – populiarioje ispanų laidoje „El Hormiguero“ pasirodęs kalbėjo jaunasis tenisininkas.

9-ajai pasaulio raketei sveiką protą padeda išlaikyti nuo 15 metų C.Alcarazą prižiūrintis treneris – legendinis ispanų tenisininkas, buvusi 1-oji pasaulio raketė Juanas Carlosas Ferrero.

„Komanda yra tam, kad pabrėžtų blogus dalykus ir nors tai mane nervina, nuo to man tik geriau. Buvo sunku. Aš buvau labai sudėtingas žmogus. Juanui Carlosui buvo sunku, nes buvau labai chaotiškas. Ir vis dar esu, tik šiek tiek mažiau! Aš nekontroliavau savo emocijų ir negalėjau išlaikyti šalto proto“, – atviravo ispanas.

C.Alcarazas ir atskleidė, kas jam padeda mačo metu.

„Dažnai sakau „Čarlis“, nes vadinu save Čarliu. Sakau: „Kurk magiją, stenkis ir užbaik stilingai. Kurk magiją, stenkis ir užbaik stilingai!“, – teigė tenisininkas.

Jo profesinė sėkmė nieko nepakeitė fakto, kad jis yra tik 19-metis, turintis ypatingą talentą savo sporto šakai. C.Alcarazas yra vyras, kuris gyvena ir kvėpuoja tenisu, bet ir toliau tėra tik berniukas savo šeimos namuose.

„Žinoma, mano tėvai rūpinasi pinigais. Norėdamas nusipirkti sau golfo lazdas, kurias mėgstu, leidimo neprašau, bet dėl gero automobilio reikia. Aš vis dar kovoju prieš tai. Mano tėvas yra kietesnis, o mama mažiau, todėl norėdamas kažkur išeiti ar jeigu noriu daryti kažką panašaus kreipiuosi į mamą. Aš neprivalau grįžti tiksliai tam tikru laiku, bet jie visada sako: „Negrįžk vėlai“. Kad ir kaip stengiuosi nekelti triukšmo grįžęs namo, visada juos pažadinu ir jie mane užklumpa“, – šeimyniniu gyvenimu pasidalijo C.Alcarazas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.