EUROLYGA 2023

D. Medvedevas nepraranda vilties rungtyniauti Vimbldone

Antroji pasaulio raketė rusas Danijilas Medvedevas nepraranda vilties birželio mėnesį dalyvauti Vimbldono turnyre, nors turnyro organizatoriai uždraudė rusams ir baltarusiams žaisti „Grand slam“ turnyre dėl Rusijos invazijos į Ukrainą.

 D. Medvedevas<br> REUTERS/Scanpix nuotr.
 D. Medvedevas<br> REUTERS/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 16, 2022, 1:51 PM

Šį sprendimą greitai pasmerkė vyrų ir moterų turai bei daugybė žaidėjų, o Rafaelis Nadalis sprendimą pavadino „nesąžiningu“.

Praėjusią savaitę taip pat pasigirdo siūlymų, kad Vimbldono reitingo taškai gali būti atimti, jei draudimas liks galioti, o tai reiškia, kad garsiausias pasaulyje teniso turnyras taptų parodomuoju renginiu.

„Stengiuosi sekti, kas vyksta, nes pats neturiu priimti jokių sprendimų. Šiuo metu kalba eina apie patį Vimbldoną, ATP, galbūt Didžiosios Britanijos vyriausybę.

Tai sudėtinga situacija ir, kaip ir kiekviena gyvenimo situacija, paklausus 100 žaidėjų, visi pateiks skirtingą nuomonę.

Jei parodysite teniso kamuoliuką 100 žmonių, aš tikiu, kad kai kurie iš jų sakys, kad jis žalias, o ne geltonas. Manau, kad jis geltonas, bet jei kas nors pasakys, kad jis žalias, aš neisiu konfliktuoti su šiuo žmogumi“, – kalbėjo po traumos atsigaunantis D.Medvedevas.

Rusas sausio mėnesį Australijos atvirojo čempionato finale pralaimėjęs R.Nadaliui, praleido Europos grunto sezono pradžią, nes negalėjo dalyvauti turnyruose Monte Karle, Madride ir Romoje.

„All England Lawn Tennis Club“ (AELTC) uždraudė Rusijos ir Baltarusijos šalių žaidėjams dalyvauti šių metų Vimbldono turnyre, reaguojant į Rusijos sukeltą karą, o Baltarusija tapo pagrindine invazijos vieta.

AELTC teigė, kad sprendimą priėmė po diskusijų su Didžiosios Britanijos vyriausybe.

„US Open“ čempionas Medvedevas teigė tebesąs tikintis, kad AELTC gali pakeisti savo sprendimą.

„Nežinau, ar šis sprendimas yra 100 proc. garantuotas ir ar man turnyras yra baigtas. Jei galėsiu žaisti, džiaugsiuosi galėdamas žaisti Vimbldone. Man patinka šis turnyras. Jei negalėsiu žaisti, bandysiu dalyvauti kituose turnyruose ir gerai pasiruošti kitiems metams, jei turėsiu galimybę žaisti“, – teigė rusas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.