EUROLYGA 2023

N. Džokovičius įvertino galimą reitingo taškų atėmimą iš Vimbldono: „Nesu tikras, kas yra teisinga, o kas neteisinga“

Pasaulio 1-oji pasaulio teniso raketė Novakas Džokovičius atskleidė, kad nėra tikras kuris svarstomas sprendimas dėl Vimbldono reitingo statuso būtų teisingas, o kuris ne.

 N. Džokovičius.<br> ZUMAPRESS.com/Scanpix nuotr.
 N. Džokovičius.<br> ZUMAPRESS.com/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 16, 2022, 9:30 AM

Balandį priimtas Vimbldono sprendimas uždrausti dalyvauti žaidėjams iš Rusijos ir Baltarusijos netenkino ATP ir WTA.

Pranešama, kad yra didelė tikimybė, jog ATP nuspręs atimti Vimbldono reitingo statusą – tai reiškia, kad Vimbldono dalyviai šiais metais negaus taškų.

„Manau, kad dabar žaidėjų taryba it turo vadovybė turi kartu su žaidėjais nuspręsti, koks sprendimas šioje situacijoje yra geriausias: ar jie pasiliks taškus, saugos taškus, atims 50% taškų ar dar ką nors.

Per pastaruosius porą metų dėl koronos buvo šiek tiek sumažinti taškai ir manau, kad buvo įdiegta skirtingų modelių, kurie anksčiau nebuvo įdiegti dėl koronos, kurie leistų žaidėjams nerungtyniauti, jeigu jie nenori.

Girdėjau, kad kai kurie iš tų modelių vis dar laikomi naudojamais tokiais atvejais, bet, žinote, aš nesu tikras, kas yra teisinga, o kas neteisinga, jei atvirai. Manau, turėsime palaukti ir pamatyti rezultatą“, – kalbėdamas su Sportskeeda teigė serbas.

Romoje Rafaelis Nadalis taip pat buvo paklaustas apie galimą Vimbldono reitingo statuso praradimą. Tiek N.Džokovičius, tiek R.Nadalis aiškiai pasakė, kad nepritaria Vimbldono sprendimui uždrausti Rusijos ir Baltarusijos žaidėjus.

„Taryboje vyksta keletas privačių pokalbių apie tokius dalykus, kuriuos, nuoširdžiai manau, nėra gerai skelbti viešai. Vienintelis dalykas, kurį galime padaryti, tai susisiekti su Vimbldonu ir likusia ATP vadovybe, kad padarytume tai, kas veikia geriau, kad apsaugotų kiekvieną ATP žaidėją.

Galų gale, tai yra mūsų darbas: apsaugoti žaidėjus ir dirbti kiekvieno žaidėjo, kuriam atstovaujame, labui. Tai viskas“, – sakė R.Nadalis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.