EUROLYGA 2023

Lenkijos ir Vengrijos rankinio lyderiai nesunkiai pateko į Čempionų lygos finalo ketvertą

Vengrijos ir Lenkijos rankinio lyderiai „Veszprém“ ir „Kielce“ klubai Čempionų lygos ketvirtfinalyje varžovams nesuteikė jokių šansų ir užtikrintai žengė į finalo ketvertą.

 Lenkijos ir Vengrijos rankinio lyderiai nesunkiai pateko į Čempionų lygos finalo ketvertą<br> IMAGO/PanoramiC/Scanpix nuotr.
 Lenkijos ir Vengrijos rankinio lyderiai nesunkiai pateko į Čempionų lygos finalo ketvertą<br> IMAGO/PanoramiC/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 19, 2022, 12:20 AM

Tiesa, „Veszprém“ trečiadienį išvykoje pralaimėjo atsakomąsias rungtynes „Aalborg“ klubui 35:37 (21:20), bet vengrų sirgaliai stebėti įvykius galėjo nesijaudindami. Vesprėmo rankininkai praėjusią savaitę pirmąsias rungtynes savo aikštėje laimėjo septynių įvarčių skirtumu 36:29, o Danijoje iki antrojo kėlinio vidurio taip pat beveik visą laiką pirmavo.

Olborgo komanda per atsakomąsias rungtynes nedidelę persvarą įgijo tik tada, kai bilietas į finalo ketvertą saugiai gulėjo varžovų kišenėje. Pernai sensacingai į finalą patekęs „Aalborg“ šįkart turėjo susitaikyti su prastesniu rezultatu.

„Kielce“ į finalo ketvertą ėjo kitokiu keliu. Kielcų rankininkai praėjusią savaitę išvykoje nugalėjo „Montpellier“ ekipą 31:28, o šį trečiadienį diktavo sąlygas savo arenoje. Lenkijos čempionai nuo pirmųjų minučių didino persvarą ir apsiramino tik pirmaudami dviženkliu skirtumu. „Kielce“ nugalėjo 30:22 (15:8).

Vesprėmo ir Kielcų klubai į finalo ketvertą grįžta po trumpos pertraukos. „Veszprém“ praėjusį kartą baigiamajame turnyre žaidė 2020 metais, „Kielce“ – 2019 metais. Tačiau anksčiau jų pavadinimai tarp stipriausiųjų būdavo minimi dažnai. Praėjusį dešimtmetį „Veszprém“ finalo ketverte žaidė šešis kartus, „Kielce“ – keturis kartus.

Kielcų komanda 2016 metais tapo Čempionų lygos nugalėtoja, o Vesprėmo ekipa vis dar siekia pirmojo titulo. „Veszprém“ praėjusiais metais vis suklupdavo arba pusfinalyje, arba finale.

Kiti du finalo ketverto dalyviai paaiškės ketvirtadienį, kai atsakomąsias ketvirtfinalio rungtynes sužais „Barcelona“ – „Flensburg-Handewitt“ (pirmosios rungtynės 33:29) ir „Kiel“ – Paryžiaus PSG (pirmosios rungtynės 30:30).

Finalo ketvertas vyks birželio 18–19 dienomis Kiolne.

 

Ketvirtfinalio atsakomosios rungtynės

„Aalborg“ – „Veszprém“ 37:35 (20:21). Bjornsenas 9, Juulas 9, Christiansenas 7 / Lauge 6, Mahe 6, Margučas 5. Pirmosios rungtynės 29:36.

„Kielce“ – „Montpellier“ 30:22 (15:8). Karaliokas 7, Tournat 4, Moryto 4, Nahi 4 / Bosas 7. Pirmosios rungtynės 31:28.

„Kiel“ – Paryžiaus PSG ketvirtadienį. Pirmosios rungtynės 30:30.

„Barcelona“ – „Flensburg-Handewitt“ ketvirtadienį. Pirmosios rungtynės 33:29.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.