EUROLYGA 2023

Neįprastomis oro sąlygomis pergalę šventusi E. Raducanu: „Buvau nustebusi, kad likome korte“

Emma Raducanu (WTA-12) pademonstravo kovą ir dvasią, kad sugrįžtų po nesėkmingo starto ir laimėtų savo debiutinį „Roland Garros“ mačą prieš Čekijos paauglę Lindą Noskovą (WTA-184).

 E.Raducanu.<br> REUTERS/Scanpix nuotr.
 E.Raducanu.<br> REUTERS/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 24, 2022, 12:28 PM

19-metė britų pirmoji raketė E.Raducanu buvo besivejančios vaidmenyje, tačiau sugebėjo lemiamu metu susitvarkyti su savo mintimis ir galiausiai laimėjo 6:7 (4:7) 7:5 6:1 ant „Roland Garros“ molio.

„Tai buvo absoliutus mūšis. Aš didžiuojuosi tuo, kaip kovojau“, – po mačo sakė E.Raducanu.

„US Open“ čempionė antrajame rate susikaus su baltaruse Aliaksandra Sasnovič.

Britė teniso korte šokinėjo iš džiaugsmo iš džiaugsmo po to, kai įveikė L.Noskovą ir tai buvo viena svarbiausių jos pergalių nuo praėjusių metų Niujorke laimėto „Grand slam“ titulo.

„Linda tikrai išėjo pasiruošusi ir kai tik sumažinau kamuoliuko greitį, ji kontroliavo žaidimą. Antrame sete buvo tikrai sudėtinga ir aš tikrai didžiuojuosi tuo, kaip kovojau“, – po pergalės kalbėjo britė.

Nors E.Raducanu jau spėjo daug pasiekti per savo trumpą profesionalią karjerą, jai ir toliau tenka varžytis su naujais iššūkiais, o naujausias jų – žaisti su pasaulio geriausiomis tenisininkėmis „Roland Garros“ čempionate.

19-metė ant grunto debiutavo tik praėjusį mėnesį Didžiosios Britanijos Billie Jean King taurės rungtynėse prieš Čekiją, o po to savo sėkmę pabandė Štutgarte, Madride ir Romoje.

Tai buvo kol kas geriausia E.Raducanu pergalė ant grunto dangos. Ne tik dėl to, kad ji sugebėjo sugrįžti iš pralaimėtojos pozicijos prieš varžovę, bet ir dėl turimos nugaros traumos, kuri sukėlė abejonių dėl jos dalyvavimo „Grand Slam“ varžybose.

Mačo metu teko kovoti ir su oro sąlygomis.

Paryžiuje nuo lietaus permirkusiame korte buvo nuspręsta, kad mačas toliau tęsis, o tai yra labai retas reiškinys tenise.

„Buvau gana nustebusi, kad likome korte. Ties galine linija buvo gana slidu ir aš tiesiog norėjau būti ypač atsargi. Nenorėjau rizikuoti. Esu labai patenkinta tuo, kaip man sekėsi fiziškai, ir jaučiuosi tikrai gerai“, – po mačo kalbėjo britė.

E.Raducanu taip pat komentavo, kas buvo sunkiausia žaidžiant prastomis oro sąlygomis.

„Buvo sunku, nes aikštelė ir kamuoliukai buvo labai sunkūs, todėl tai nedavė daug naudos. Tada antrajame ir trečiame setuose sąlygos šiek tiek pagerėjo, buvo mažiau vėjo ir mažiau lietaus, todėl reikėjo prisitaikyti“, – apie neįprastą padėtį kalbėjo tenisininkė.

Pati E.Raducanu, būdama 19 metų, nedažnai susiduria su jaunesne varžove. Galų gale E.Raducanu patirtis padėjo švęsti pergalę prieš kvalifikacijos pagalba į pagrindinį turnyrą papuolusią čekę.

„Ji gana jauna, bet puikios formos, o atrankos varžybos tikrai yra gana pavojingos. Žinau, kad ji turo naujokė, bet taip, kad tai būtų naudinga, kai esi visiškai naujas – tu tiesiog mosikuoji rakete, esi laisva ir manau, kad ji tikrai tai darė.

Žinojau, kad jei išgyvensiu tikrai sunkias akimirkas antrajame sete, tikrai galėsiu ją prigauti. Manau, kad trečiajame sete tikrai sugebėjau ją prispausti. Mačo gale aš vis labiau dominavau“, – apie mačą kalbėjo Didžiosios Britanijos tenisininkė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.