EUROLYGA 2023

Prancūzijos rankinio čempionate pergalių seriją tęsia G. Babarsko atstovaujama komanda

Viename stipriausių Europos rankinio nacionalinių čempionatų – Prancūzijos lygoje – penktą pergalę iš eilės iškovojo „Chambery Savoie“ komanda, kurioje žaidžia Gerdas Babarskas.

 Gerdas Babarskas.<br> Klubo nuotr.
 Gerdas Babarskas.<br> Klubo nuotr.
 Gerdas Babarskas.<br> Klubo nuotr.
 Gerdas Babarskas.<br> Klubo nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

May 24, 2022, 3:24 PM

„Chambery Savoie“ rankininkai namuose 35:29 nugalėjo „St.Raphael“ ekipą.

G. Babarskas prie pergalės pridėjo 3 įvarčius. „Chambery Savoie“ užima 5 vietą, kuri garantuoja kelialapį į kito sezono EHF Europos lygos turnyrą.

Dėl išlikimo Prancūzijos lygoje kovojantis „Istres“ klubas su Luku Simėnu svečiuose 29:39 pralaimėjo trečioje vietoje esančiai „Aix“ komandai. L. Simėnas įvarčiais nepasižymėjo. „Istres“ nukrito į 15 vietą. Nuo saugios 14-os pozicijos „Istres“ skiria taškas. Iki čempionato pabaigos lieka 4 turai.

Ispanijos čempionate antrą pergalę iš eilės minimalia persvara išplėšė tris lietuvius savo gretose turintis Leono „Ademar“ klubas.

„Ademar“ rankininkai išvykoje 33:32 pranoko „Morrazo Cangas“. Broliai Gabrielius ir Deividas Virbauskai nugalėtojams pelnė po 3 įvarčius, Aidenas Malašinskas įmetė 1 įvartį. 7 vietą užimantis „Ademar“ paskutiniame ture šeštadienį priims Ispanijos čempionės titulą jau 12 metus iš eilės iškovojusią „Barceloną“.

Stipriausiame Europoje nacionaliniame čempionate Vokietijoje pralaimėjimų serijos niekaip nepavyksta nutraukti autsaideriui „N-Lubbecke“ klubai su Benu Petreikiu.

„N-Lubbecke“ namuose 22:27 pralaimėjo „Goppingen“ komandai. B. Petreikis pelnė 3 įvarčius. Net 16 pralaimėjimų iš eilės patyrusį „N-Lubbecke“ klubą nuo saugios pozicijos skiria 6 taškai, o iki čempionato pabaigos lieka 4 turai. Kitame ture lietuvio komanda susitiks su 2 vietoje esančiu ir į EHF Čempionų lygos finalinį ketvertą patekusiu „Kiel“ klubu.

Viltis išsaugoti vietą aukščiausioje Vengrijos lygoje prarado „Eger“ klubas, kuriame žaidžia Rolandas Bernatonis.

Priešpaskutinę 13 vietą užimantis „Eger“ svečiuose 25:38 pralaimėjo „Balatonfured“ ekipai. R. Bernatonis pelnė 3 įvarčius. EHF nacionalinių čempionatų reitinge 4 vietą užimančiame Vengrijos čempionate paskutinis turas vyks artėjantį savaitgalį.

Austrijos čempionate į finalą pateko titulą ginanti Hardo „Alpla“ su Karoliu Antanavičiumi.

„Alpla“ rankininkai išvykoje 26:25 nugalėjo „Linz“ ekipą ir laimėjo pusfinalio seriją 2:0. K. Antanavičius prie pergalės pridėjo 3 įvarčius. Finale „Alpla“ susitiks su „Krems“ komanda arba „Aon Fivers“ ekipa, kurioje rungtyniauja Austrijos rinktinei atstovaujantis Romas Kirveliavičius.

Antrojoje Vokietijos lygoje ketvirtą pergalę iš eilės iškovojo „Elbflorenz“ komanda su Mindaugu Dumčiumi.

7 vietą užimantis „Elbflorenz“ savo aikštelėje 30:29 nugalėjo pirmą vietą ir kelialapį į „Bundesliga“ jau anksčiau užsitikrinusį „Gummersbach“ klubą. M. Dumčius į lyderių vartus įmetė 6 įvarčius ir nugalėtojų gretose buvo rezultatyviausias.

Į 13 vietą nukrito „Coburg“ komanda su Luku Juškėnu. „Coburg“ namuose 25:31 pralaimėjo jį aplenkusiam „Dessau“ klubui. L. Juškėnas įvarčių nepelnė.

Dėl išlikimo lygoje kovojanti „Grosswallstadt“ ekipa su Povilu Babarsku išvykoje 25:31 pralaimėjo „Nordhorn“. P. Babarskas įvarčiais nepasižymėjo. „Grosswallstadt“ nukrito į 18 vietą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.